PRIMELE REZULTATE
AVANTAJE LA UTILIZARE
Electrostimularea
Electrostimularea este o tehnică care, prin intermediul utilizării de impulsuri electrice care acționează asupra punctelor motorii ale mușchilor, produce o contracție a mușchiului similară celei voluntare. După cum știți, mușchii se contractă ca rezultat al impulsurilor din sistemul nervos și datorită elasticității lor își vor relua lungimea normală după ce acestea vor înceta. Înainte de a intra în mușchi, o fibră nervoasă motorie este împărțită în mai multe ramuri și se termină pe placa motorie musculară. Fibra nervoasă motorie și ansamblul de fibre musculare inervate de ea constituie unitatea motorie. O fibră musculară răspunde la stimularea electrică doar atunci când intensitatea acesteia atinge o valoare de prag, caracteristică pentru fiecare fibră, numita reobază.
Electrostimularea mușchilor inervați îşi găsește principala indicație ca adjuvant în chineziterapia atrofiilor, în recuperarea funcțională după o lungă imobilizare, în efectul de vasodilatație și reducere a sensibilității la durere. Într-un tratament cu electrostimulatorul este important: dispunerea electrozilor, programul de stimulare, tipurile de unde.
Electrozi
Poziția electrozilor este importantă și trebuie să fie în măsură să furnizeze parametrii preciși de stimulare în zonele unde aceasta este necesară, deoarece conductivitatea țesuturilor corpului variază în funcție de structura proprie, componenţa apoasă și ionică. Electrozii trebuie să fie în deplin contact cu pielea bine curățată și, dacă este necesar, rasa. În acest fel, se asigura o mai buna permeabilitate si penetrabilitate a pielii în funcție de tipul de aplicare pe care doriți să o efectuați. Pentru o conductivitate mai bună a electrozilor, este recomandat să îi înlocuiți atunci când își pierd aderența. Țineți minte că, în cazul electrostimulării, densitatea curentului scade odată cu consistenţa țesutului.
Extenuarea
Procentul ridicat de activitate sincronă indusă prin electrostimulare reprezintă adesea cauza scăderii relaxării neurotransmițătorilor, care are ca rezultate oboseala musculară. Științific, acest lucru apare ca urmare a: stimularea tinde să cauzeze recrutarea de motoneuroni de diametru mare (au un prag scăzut), care, la rândul lor excită fibrele musculare mai consistente și rapide (FIBRE 2 sau albe): acestea obosesc mai repede, dar dezvoltă o forță mai mică decât FIBRE 1 sau roșii. În concluzie, cu cât este mai mare frecvenţa stimulării cu atât mușchiul obosește mai repede. Este important să se efectueze programe de relaxare, iar în acest scop să vă consultați medicul. În orice caz, programele Max 5 conțin deja o fază de relaxare. În timpul tratamentelor cu electrostimulatorul, fiecare creștere a intensității trebuie să se facă treptat. În cazurile în care apare contracția excesivă, reduceți intensitatea. Prin urmare, stimularea nu ar trebui să conducă la tetanie musculară prelungită (contracție continuă). Numărul contracțiilor, durata și frecvența sesiunilor nu pot fi stabilite prin norme standardizate, ci trebuie să fie determinate frecvent, în funcție de condițiile țesutului care trebuie să fie tratat. În mod normal, pentru zonele afectate de celulită, trebuie sa începeți un tratament la o intensitate reglată până apare o ușoară furnicătură care nu trebuie să provoace contracții excesive, senzații enervante de căldură localizată.
Sinteza: efectele vaso-motorii și metabolice induse de trecerea curentului electric cresc în mod semnificativ consistenta și calitatea țesăturilor. Gradul optim de stimulare este percepția unui flux de curent în întreg țesutul tratat, iar acest lucru trebuie să conducă la contracția mușchilor, la început mai ușoară, sub formă de tremur moderat fără a fi prea intens. În acest fel veți obține două mari avantaje:
1 ) se evită riscul de contractare exagerată a mușchilor, acumulând acid lactic;
2) frecvența contracțiilor mușchiului poate să fie mult mai mare decât cea obținută folosind gimnastica tradițională, permițând obținerea de rezultate excelente într-un timp redus.
Avantajele utilizării electrostimulării
În estetică: îmbunătățirea micro-circulației capilare prin creșterea aportului de oxigen în țesuturi şi deci mobilizarea grăsimilor, tonifierea şi fermitatea țesuturilor, drenajul de lichide, creșterea metabolismului și activității celulare, reducerea grăsimii localizate și a celulitei.
În sport: izolarea grupului muscular tratat, economisire de energie psihofizică, dobândirea unui număr mai mare de fibre musculare, comparativ cu o contracție voluntara, formarea de fibre musculare rar folosite în sesiunile de lucru normale, reducerea timpului de refacere, conservarea sistemului muscular şi a tendoanelor, îmbunătățirea circulației sângelui. Eventualele interferențe, cum ar fi rapiditatea sau întârzierea, accentuarea sau reducerea ciclului menstrual sunt extrem de subiective si variabile. Este recomandabil să se evite tratamente in zona abdominală în perioada dinainte şi de după ciclul menstrual. Până în prezent, nu s-au raportat efecte adverse cu privire la utilizarea electrostimulării pe perioada alăptării. Cu toate acestea, în această perioadă, se recomandă să nu se trateze zona toracică.
Rezultatele obținute
Rezultatele obținute în domeniul esteticii sunt, desigur, subiective. Se poate afirma, totuși, că, în ceea ce privește tonifierea, o frecvență de 5-7 sesiuni săptămânale regulate și constante poate duce la un rezultat bun după doar 15 de zile, pentru tratamente împotriva celulitei inestetice fiind nevoie de 30-40 zile. Rezultatele cele mai bune și cele mai rapide sunt obținute în cazul în care tratamentele sunt combinate cu o activitate fizică și un stil de viață sănătos.
Înalta tehnologie
Electrostimulatorul Max 5 a fost realizat cu componente electronice de ultimă generație, cu microcontrolere cu înaltă performanță de capacitate de calcul și de memorie. Toate acestea au contribuit la obținerea unui produs de înaltă performanță și extrem de profesional de dimensiuni reduse. Software-ul și tehnologia de hardware din interiorul Max 5 exercită o funcție specială de autocalibrare a parametrilor de ieșire, în funcție de caracteristicile diferite ale fiecărui organism uman. Max 5 include printre programele sale un tratament cu impulsuri secvențiale.
Datorită acestui nou sistem patentat WAIMS-SYSTEM®, cu electrostimulatorul Max 5 se poate compensa masajul manual pentru drenajul limfatic. Această stimulare este oferită exclusiv de Max 5, care prin drenaj limfatic îmbunătățește circulația sanguină, deoarece sunt mobilizate lichidul extracelular și acumularea de lipide care în acest mod sunt eliminate. Această formă de masaj creează un sentiment de lejeritate în picioare și brațe și oferă pielii un aspect neted, reducând efectul asupra pielii cunoscut sub denumirea de "coaja de portocală". Toate zonele tratate cu sistemul patentat WAIMS-SYSTEM® par mai tonifiate si ferme.
Reglarea intensităţii
Prin termenul intensitate se definește valoarea de emisie a curentului care afectează partea tratată și, astfel, gradul de stimulare cu care se contractă mușchiul.
Ecranul actualizează în mod constant durata tratamentului, până la sfârșitul acestuia, precum și setările pentru toți parametrii, astfel încât să aveți întotdeauna sub control tratamentul în curs. La sfârșitul tratamentului Max 5 resetează nivelul de intensitate a tuturor canalelor de ieșire.
Reglare frecvenţă
De la programul 01 la 20 poate fi modificata după cum doriți valoarea frecvenței impulsurilor.
Frecvența este numărul de impulsuri pe secundă, reglând frecvența se manifestă aşadar asupra corpului o creștere sau o scădere a vitezei de stimulare.
Toate datele electrice au fost transformate la o sarcină de 1000 ohmi pe canal
CARACTERISTICI TEHNICE INCARCATOR
Informatii
Garantie: 5 ani
Producator: Tesmed Italia
Maria Suta,
Am ales acest produs intrucat are multe functii. Recunosc ca nu il folosesc des insa ma simt bine dupa sedinta....
RaspundeA fost util acest review?