Durata de livrare: 1
Aparatul de electrostimulare musculara Beurer EM80 TENS / EMS dispune de toate functiile de baza ce pot fi folosite in combinatie: stimularea electrica a cailor nervoase (TENS), a tesuturilor musculare (EMS) si masaj prin semnale electrice, toate pentru intretinerea musculaturii.
Ideal pentru durerile de spate (zona cervicala, lombara), articulatii dureroase (umar, genunchi), dureri de cap, dureri menstruale, dureri rezultate in urma accidentelor, dureri cronice de orice tip.
Are trei functii de baza, care pot fi utilizate in combinatie:
Electrostimulatorul muscular Beurer EM 80 are patru canale independente de stimulare si opt electrozi autoadezivi.
Aparatul dispune de functii diverse pentru a spori starea de bine, pentru a atenua durerea, a mentine forma fizica, pentru relaxare, revitalizarea muschilor si combaterea oboselii. Puteti selecta aceste functii din programele presetate sau le puteti determina dumneavoastra conform nevoilor personale.
Principiul de functionare a echipamentului de electrostimulare se bazeaza pe generarea unor impulsuri electrice similare celor produse in corp, care sunt apoi transmise catre nervi sau fibre musculare, prin intermediul electrozilor. Electrozii pot fi atasati pe mai multe parti ale corpului, unde stimulii electrici sunt inofensivi si nedurerosi. La unele programe veti simti doar o usoara piscatura sau vibratie in anumite situatii. Impulsurile electricetransmise tesutului afecteaza neurotransmisia in circuitele neurale si sinapse, precum si in grupele de muschi.
Efectul electrostimularii poate fi simtit abia dupa repetarea procedurilor.
Electrostimularea nu inlocuieste exersarea regulata a muschilor, dar va imbunatati efectele exercitiilor fizice.
TENS, stimularea electrica transcutanata a nervilor, inseamna stimularea electrica a nervilor prin piele. Este recunoscuta ca o metoda testata si aprobata clinic, eficienta, care nu necesita medicamente si care trateaza anumite tipuri de dureri. Nu are efecte secundare atunci când este aplicata corect metoda de tratament . Este de asemenea o metoda simpla de auto‐tratament. Efectul deatenuare a durerii este obtinut prin intreruperea transmisiei semnalului dureros prin fibrele nervoase (in mod special folosind impulsuri de inalta frecventa) si prin cresterea secretiei endorfinelor eliberate de propriul organism, fapt ce reduce senzatia de durere prin efectul calmant al endorfinelor asupra sistemului nervos central. Metoda este dovedida stiintific si aprobata din punct de vedere medical.
Orice simptome care indica folosirea metodei TENS trebuie clarificate impreuna cu medicul specialist. Acesta va va oferi informatii despre beneficiile tratamentului TENS.
TENS este testat clinic si aprobat pentru urmatoarele aplicatii:
Stimularea electrica a muschilor (EMS) este o metoda raspandita si unanim recunoscuta, utilizata de multi ani in medicina sportiva si de recuperare / reabilitare. In domeniul sportului si fitness‐ului, EMS este un supliment la antrenamentul conventional al muschilor, pentru a mari eficienta grupelor de muschi si pentru ajusta proportiile fizice la cerintele estetice actuale.
Aplicatiile EMS au doua efecte: intarirea musculaturii (aplicatie de activare) si efect de relaxare si odihna (aplicatie de relaxare).
Aplicatiile activante includ:
Aplicatiile de relaxare includ:
Prin tehnologia integrata de masaj, electrostimulatorul Beurer EM80 TENS / EMS ofera posibilitatea de a reducere tensiunea musculara si de a combate simptomele de oboseala folosind un program de masaj real, in ceea ce priveste senzatia si efectul. Folosind sugestiile de pozitionare si tabelele programelor din manual, puteti seta rapid si usor electrostimulatorul pentru programul nenesar (in functie de zona afectata a corpului), pentru a obtine efectul scontat.
Prin cele patru canale ajustabile separat, electrostimulatorul Beurer EM80 TENS / EMS prezinta avantajul ca poate adapta independent intensitatea impulsurilor pentru mai multe zone ale corpului, de exemplu pentru a acoperi partile laterale ale corpului sau pentru a asigura stimularea unor zone de tesut mai mari. Setarea individuala a intensitatii fiecarui canal va permite sa tratati pana la patru zone diferite ale corpului in acelasi timp, astfel câstigându‐se timp, in comparatie cu o abordare secventiala a partilor afectate.
Programele
Dispozitivul are 50 de programe in total
La toate programele puteti seta separat durata aplicatiei, iar pentru fiecare dintre cele patru canale puteti seta si intensitatea impulsului.
Cu ajutorul programelor TENS si EMS 11‐20, puteti modifica frecventa impulsului, latimea impulsului, perioadele ON si OFF ale ciclurilor individuale, precum si numarul ciclurilor, pentru a adapta fizic stimularea la structura zonei de aplicare.
Ciclurile sunt diferitele secvente care compun un program. Ele urmeaza automat unul altuia si cresc eficienta stimularii pe diferite tipuri de fibre musculare inlaturand oboseala prematura a muschiului.
Setarile standard ale parametrilor de stimulare si informatii despre plasarea electrozilor sunt prezentate in tabele.
Programe MASSAGE / MASAJ
Electrozii trebuie plasati in jurul zonei musculare afectate. Distanta dintre electrozi nu trebuie sa depaseasca 15 cm pentru a obtine efecte optime.
Electrozii nu trebuie aplicati in partea superioara a toracelui (nu aveti voie sa masati niciodata partea stanga / dreapta a muschilor pectorali).
Programe TENS
Programe EMS
Informatii privind plasarea electrozilor
Pozitia electrozilor este importanta pentru a obtine o sedinta de stimulare benefica.
Consultati medicul curant in ceea ce priveste pozitia ideala a electrozilor adaptata nevoilor dumneavoastra.
Aplicati urmatoarele reguli la alegerea pozitiei electrozilor antebratului:
Distanta dintre electrozi:
Cu cat distanta dintre electrozi este mai mare, cu atat mai mare va fi zona de tesut stimulata.
La alegerea distantei intre electrozi tineti seama de urmatoarele sfaturi:
Legatura dintre electrozi si orientarea fibrei musculare
Alegerea directiei de "curgere" a curentului trebuie adaptata in functie de orientarea fibrei musculare in cazul fiecarei grupe de muschi in parte. In cazul muschilor de suprafata, electrozii trebui plasati paralel cu orientarea fibrei musculare. In cazul muschilor de profunzime, electrozii trebui plasati perpendicular cu orientarea fibrei musculare.
Pentru tratamentul durerii (TENS) cu dispozitivul electrostimulatorul digital Beurer EM80 TENS / EMS este indicat sa pozitionati electrozii unui canal astfel incat punctul dureros sa se afle intre ei sau sa plasati un electrod direct pe punctul dureros iar celalalt la minim cm distanta.
Electrozii celorlalte canale pot fi folositi pentru a trata simultan alte puncte dureroase sau in combinatie cu electrozii primului canal, pentru a inconjura zona dureroasa (partea opusa).
O dispunere in cruce este de dorit si in acest caz.
Sfat: folositi toti electrozii pentru tratament optim.
Parametrii curenti
Aparatele de electrostimulare functioneaza cu urmatorii parametri de curent, care in functie de setare vor avea diferite efecte de electrostimulare:
Forma impulsului
Aceasta descrie functia de timp a curentului de excitare; impulsurile monofazice se diferentiaza de cele bifazice. La impulsurile monofazice, curentul are o singura directie, pe cand in cazul impulsurilor bifazice curentul de excitare isi alterneaza directia.
Electrostimulatorul Beurer EM 41 TENS / EMS genereaza doar serii de impulsuri bifazice, deoarece acestea reduc tensiunea asupra muschiului, diminuand oboseala si imbunatatind siguranta in utilizare.
Frecventa impulsului
Frecventa indica numarul de impulsuri individuale pe secunda fiind masurata in Hz (Hertz). Frecventa poate fi aflata calculand valoarea inversa a perioadei. Frecventa respectiva determina ce tip de fibra musculara reactioneaza preferential. Fibrele cu reactie lenta tind sa reactioneze la frecvente de impuls mai joase (de pana la 15 Hz), in timp ce fibrele cu reactie rapida reactioneaza la frecvente de peste aproximativ 35 Hz. La impulsuri de aprox. 45‐70 Hz exista o tensiune permanenta a muschiului, ceea ce duce la oboseala musculara prematura. Frecventele ridicate vor fi folosite pentru elasticitate si antrenamentul de intensitate maxima.
Latime impulsului
Latimea impulsului indica durata unui impuls individual in microsecunde. Latimea pulsului determina adancimea de penetrare a curentului. In general se aplica urmatoarea regula: o masa musculara mai mare necesita o latime de impuls mai mare.
Intensitatea impulsului
Setarea gradului de intensitate depinde de senzatia subiectiva a fiecarui utilizator in parte si este determinata de un numar de parametri (locul de aplicare, vascularizarea, grosimea stratului de piele, calitatea contactului cu electrozii etc). Setarea ar trebui sa fie eficienta si nu ar trebui sa cauzeze senzatii neplacute sau durere la locul aplicarii. O senzatie de mancarime / furnicatura indica un nivel suficient de stimulare, in timp ce o setare care are drept rezultat senzatii de durere trebuie evitata. In cazul aplicarii prelungite a programului s‐ar putea sa fiti nevoiti sa ajustati intensitatea, din cauza efectului de obisnuinta la locul de aplicare.
Perioada ON si OFF
Perioada ON denumeste timpul de stimulare in secunde, adica lungimea ciclului in care impulsurile sunt trimise catre corp. Perioada OFF indica timpul (in secunde) in care nu exista stimulare.
Variatia parametrilor impulsului controlata ciclic
In multe cazuri este necesara acoperirea in intregime a tuturor structurilor de tesut la locul de aplicare a electrozilor utilizand diferiti parametri de impuls. Cu electrostimulatorul Beurer EM41 EMS / TENS acest lucru este realizat cu ajutorul programelor facand automat o schimbare ciclica a parametrului impulsului. Astfel se previne obosirea unei grupe de muschi in locul aplicarii electrozilor.
Puteti efectua pre‐setari ale parametrilor de curent. In timpul aplicatiei aveti posibilitatea de a schimba intensitatea impulsului in orice moment. La programele individuale puteti schimba in prealabil frecventa impulsului pentru a obtine programul cel mai confortabil si care promite cele mai bune rezultate in cazul dumneavoastra.
Functia Doctor
Functia Doctor este o setare speciala pe care o puteti utiliza pentru a a accesa cu mai mare usurinta direct programul dumneavoastra personalizat. Setarea programului personal se afla in stand‐by si se activeaza la o simpla apasare a tastei ON / OFF. Setarile acestui program pot fi facute la recomandarea medicului dumneavoastra. Cu functia Doctor puteti modifica doar intensitatea impulsului in timpul tratamentului de stimulare. Ceilalti parametri ai electrostimulatorului electronic Beurer EM80 TENS / EMS sunt blocati si nu pot fi activati / modificati.
Articole care pot fi achizitionate ulterior
Producator: Beurer
Garantie: 2 ani
Stefi,
Aparatul este Ok , este usor de utilizat. Electrozii pot fi utilizati cu gel de contact dupa scaderea capacitatii de lipire. Raport calitate pret corect comparativ cu alte produse din aceeasi categorie.
RaspundeA fost util acest review?