Folosiţi pulsoximetrul PO 80 de la Beurer exclusiv la om, pentru măsurarea saturaţiei arteriale în oxigen (SpO₂) la nivelul hemoglobinei şi pentru măsurarea frecvenţei cardiace (frecvenţa pulsului).
Pulsoximetrul poate fi folosit atât în mediul privat (acasă, în călătorii), cât şi în domeniul medical (spitale, instituţii medicale).
Pulsoximetrul PO 80 de la Beurer serveşte la măsurarea neinvazivă a saturaţiei arteriale în oxigen (SpO₂) şi a frecvenţei cardiace (frecvenţa pulsului). Saturaţia în oxigen indică procentul de hemoglobină din sângele arterial care fixează oxigen. Din acest motiv reprezintă un parametru important pentru evaluarea funcţiei de respiraţie. Dacă se scade sub sau se depăşesc limitele de alarmă individuale setate se emite un semnal sonor de avertizare. Datorită memoriei integrate este posibilă o înregistrare continuă pe o durată de până la 24 de ore. Pulsoximetrul poate fi conectat la un calculator prin intermediul USB-ului integrat. Software-ul furnizat vă permite o evaluare detaliată a înregistrărilor.
Pentru măsurare, pulsoximetrul foloseşte două raze de lumină cu lungimi de undă diferite, care intră în interiorul carcasei în contact cu degetul introdus.
O valoare scăzută a saturaţiei în oxigen conduce mai ales la diverse afecţiuni (afecţiuni ale căilor respiratorii, astm, insuficienţă cardiacă etc.). Persoanele cu o valoare scăzută a saturaţiei în oxigen prezintă frecvent următoarele simptome: dispnee, frecvenţă cardiacă mărită, scăderea performanţei, surescitare şi transpiraţie excesivă. O saturaţie în oxigen redusă care este cunoscută şi are caracter cronic trebuie supravegheată prin intermediul pulsoximetrului dumneavoastră sub monitorizarea medicului. În cazul unei saturaţii în oxigen cu o valoare scăzută acută, însoţite sau nu de simptome, trebuie consultat imediat un medic, deoarece poate fi vorba de o situaţie care pune în pericol viaţa. Prin urmare, pulsoximetrul este potrivit în special pentru pacienţi care prezintă riscuri mărite, cum ar fi persoane cu afecţiuni cardiace, astmatici, dar şi pentru sportivi şi persoane sănătoase care se află adesea la altitudini mari (de exemplu, alpinişti, schiori sau piloţi amatori).
Instalarea software-ului „SpO₂-Viewer/Manager”
Puteţi transfera datele de măsurare ale pulsoximetrului pe calculator folosind software-ul ataşat.
Software-ul este compus din „SpO₂-Viewer“ şi „SpO₂-Manager“. Cu programul „SpO₂-Viewer“ puteţi afişa în timp real, pe parcursul măsurării, valorile dumneavoastră pe monitorul calculatorului.
Cu programul „SpO₂-Manager“ puteţi transfera şi gestiona pe calculator datele de măsurare salvate în prealabil.
Dacă scoateţi degetul din pulsoximetru, aparatul se opreşte automat după aprox. 5 secunde.
Tasta funcţională
Tasta funcţională a pulsoximetrului prezintă un total de trei funcţii:
Luminozitatea ecranului („Brightness“)
• Pentru a regla luminozitatea ecranului porniţi pulsoximetrul şi ţineţi apăsată tasta funcţională. În meniul de setări este marcat punctul de meniu „Brightness“ (Luminozitate).
• Vă stau la dispoziţie patru trepte diferite de luminozitate a ecranului. Pentru a seta luminozitatea dorită pentru ecran, ţineţi apăsată tasta funcţională până când s-a atins luminozitatea dorită.
• Pentru a părăsi meniul de setări alegeţi cu tasta funcţională punctul de meniu „Exit“ şi confirmaţi ţinând apăsată tasta funcţională.
Setări pentru alarmă („Alarm“)
• Porniţi pulsoximetrul şi ţineţi apăsată tasta funcţională. Se afişează meniul de setări pe ecran.
• Folosind tasta funcţională alegeţi în meniul de setări punctul de meniu „Alarm“ şi confirmaţi ţinând apăsată tasta funcţională.
• Alegeţi cu tasta funcţională parametrul dorit şi setaţi valoarea dorită ţinând apăsată tasta funcţională.
În meniul pentru alarmă puteţi seta următorii parametri:
Înregistrarea datelor de măsurare („Record“)
Cu ajutorul pulsoximetrului PO 80 puteţi să înregistraţi datele de măsurare pe o perioadă de până la 24 de ore. Dacă doriţi, puteţi să salvaţi pe calculator datele de măsurare înregistrate sau să le tipăriţi ca raport.
Puteţi să tipăriţi datele din software, dacă doriţi.
Când tipăriţi datele de măsurare puteţi să alegeţi între patru variante de reprezentare diferite (vedere de ansamblu, date complete, oximetrie, bare de măsurare). Prin intermediul documentului tipărit se oferă utilizatorului o diagnosticare automată pe baza datelor de măsurare înregistrate. Acest document tipărit serveşte numai drept confirmare
a diagnozei stabilite de medicul dumneavoastră curant. Documentul tipărit nu înlocuieşte diagnosticarea de către un medic şi nu are caracter exhaustiv!
Evaluarea rezultatelor
AVERTIZARE
Următorul tabel pentru evaluarea rezultatului dumneavoastră NU este valabil pentru persoane cu afecţiuni preexistente (de exemplu, astm, insuficienţă cardiacă, afecţiuni ale căilor respiratorii) şi la altitudini peste 1500 de metri. Dacă suferiţi de afecţiuni preexistente, apelaţi întotdeauna la medicul dumneavoastră pentru a vă interpreta valorile măsurate.
Reducerea saturaţiei în oxigen în funcţie de altitudine
Indicaţie
Următorul tabel vă oferă informaţii cu privire la efectul diferitelor altitudini asupra valorii saturaţiei în oxigen, precum şi la consecinţele pentru organismul uman. Următorul tabel NU se aplică persoanelor cu anumite afecţiuni preexistente (de exemplu, astm, insuficienţă cardiacă, afecţiuni ale căilor respiratorii etc.). La persoanele cu afecţiuni
preexistente se pot înregistra simptome (de exemplu, hipoxie) deja la altitudini mici.
Producator: Beurer
Garantie: 2 ani
Ana Carmen,
Sunt multumita de produs pana acum. Manualulk este suficient de detaliat iar produsul se foloseste cu usurinta
RaspundeA fost util acest review?