Veroval - Hartmann Termometru Veroval FEBRA 2in1 cu infrarosu pentru masurarea temperaturii in ureche si la nivelul fruntii, 1 secunda, 3 ani garantie

4 Review-uri
189 Lei
Verifica stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: 925464 - DS22 Ai nevoie de ajutor? 0732.153.151
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Video (1)
 • Review-uri (4)

 

Termometru Veroval FEBRA 2in1 cu infrarosu pentru masurarea temperaturii in ureche si la nivelul fruntii, intr-o secunda

 

Termometru-Veroval-infrarosii-masurare-temperatura-ureche-frunte

Avataje termometru Veroval

 • Ideal pentru familii cu copii
 • 2 metode de masurare: pe frunte si in ureche 
 • Masurare rapida - prin tehnologia cu infrarosu, in doar o secunda (pentru masurarea in ureche) si 5 secunde pentru masurarea la nivelul fruntii
 • Usor de folosit
 • Masurare silentioasa
 • Rezistent si sigur in utilizare
 • Igienic, datorita celor 10 mansoane de protectie de unica folosinta, incluse in pachet
 • 10 pozitii de memorie
 • Cutie de depozitare practica
 

 

Veroval® DS 22 este un produs de calitate pentru masurarea temperaturii corporale umane in ureche si la nivelul fruntii. Acesta este ideal pentru masurarea temperaturii la copii cu varsta de pana la 6 luni, insa poate fi utilizat si la adulti. Utilizat corect, dispozitivul asigura o masurare rapida si precisa a temperaturii corporale, intr-un mod foarte confortabil.

Veroval® DS 22 este un termometru ce masoara temperatura corporala cu ajutorul tehnologiei radiatiilor infrarosii. in comparatie cu un termometru conventional, Veroval® DS 22 ofera avantajul unei masurari mai rapide. in plus, temperatura corpului nu mai trebuie masurata exclusiv oral, rectal sau axilar.

Daca se utilizeaza mansonul de protectie de unica folosinta, masurarea temperaturii in ureche este deosebit de igienica, riscul de a transmite bacterii sau virusuri fiind redus la minim.

Acuratetea inalta a masurarii asigurata de Veroval® DS 22 este dovedita clinic.

Termometru-Veroval-infrarosu-masurare-temperatura-ureche-frunte-linemed-descriere

Descrierea dispozitivului si a ecranului
1 Accesoriu pentru masurarea la nivelul fruntii
2 Senzor de masurare
3 Varful termometrului pentru masurarea in ureche
4 Ecran
5 Indicator de temperatura
6 Tasta S, pentru pornirea si oprirea functiei de sunet si realizarea setarilor dispozitivului
7 Buton SCAN, buton ON/OFF pentru pornire si oprire si pentru inceperea masurarii
8 Capacul compartimentului pentru baterii
9 Tasta M, pentru afisarea valorilor masurate salvate si confirmarea setarilor dispozitivului
10 Buton pentru selectarea metodei de masurare
11 Comutator de evacuare
12 Manson de protectie de unica folosinta pentru masurarea in ureche

 Avantajele termometrului
Doua metode de masurare: in ureche si la nivelul fruntii Veroval® DS 22 masoara temperatura in ureche si pe frunte. In  functie de preferintele dumneavoastra, puteti opta pentru una din cele doua metode. Cu ajutorul butonului pentru selectarea modului de lucru de pe carcasa termometrului, puteti seta fie masurarea in ureche, fie masurarea la nivelul fruntii.

Masurare rapida datorita tehnologiei radiatiilor infrarosii. Senzorul de masurare detecteaza radiatia infrarosie emisa de timpan, respectiv de suprafata fruntii si reda rezultatul masurarii in interval de o secunda, in cazul masurarii in ureche, respectiv cea mai mare valoare masurata detectata dupa finalizarea procedurii de scanare, in cazul masurarii pe frunte.

Sigur si solid, datorita finisajului calitativ. Acest dispozitiv a fost dezvoltat respectand normele stricte de calitate ale firmei HARTMANN. Creat in functie de cerintele clientilor, dispozitivul indeplineste cele mai inalte standarde de fiabilitate.

Informatii generale despre temperatura corporala
Corpul uman regleaza temperatura corporala la o anumita valoare, care sufera variatii de pana la 1°C pe parcursul unei zile. De-a lungul vietii, temperatura medie a corpului poate scadea cu pana la 0,5°C. Temperatura din interiorul corpului (temperatura interna) si temperatura la nivelul pielii au, de asemenea, valori diferite.  Temperatura corporala masurata in ureche sau la nivelul fruntii poate sa difere de rezultatele masurarii la nivelul gurii, al rectului sau al axilei. De aceea, compararea acestor valori nu are sens. Valorile temperaturii masurate in ureche, respectiv la nivelul fruntii, pot fi diferite deoarece temperatura la nivelul fruntii este mai puternic influentata de factorii externi decat temperatura la nivelul timpanului.
Temperatura fruntii este mai puternic influentata de factorii externi decat temperatura masurata rectal, oral sau axilar.
In cazul efectuarii de masuratori consecutive, se pot obtine rezultate usor diferite, care se incadreaza in limitele valorice acceptate ale plajei de masurare.
Masurati temperatura regulat, pentru a determina temperatura normala la nivelul urechii sau al fruntii, si utilizati aceste masuratori pentru a le compara cu masuratorile efectuate atunci cand suspectati ca este prezenta febra. De asemenea, temperatura corporala este influentata de temperatura mediului inconjurator, varsta, stres, durata somnului, hormoni si activitatea fizica.
In cazul masurarii in ureche sau la nivelul fruntii, temperatura corpului este determinata cu ajutorul radiatiilor infrarosii ale corpului. Chiar si atunci cand masurarea se efectueaza corect, aceasta poate sa difere usor de temperatura determinata rectal, oral sau axilar cu termometrul digital.

Thermoval-baby-bebelusi-termometru-infrarosii-tabel-temperaturi

Termometru-veroval-masurare-in-ureche

Măsurarea în ureche
Măsurarea se poate efectua la urechea dreaptă sau la cea stângă. Aveţi grijă să setaţi butonul pentru selectarea modului de lucru în poziţia de măsurare în ureche. Termometrul măsoară radiaţiile infraroşii emise de timpan şi de canalul auditiv.
Aceste radiaţii sunt captate de către senzor şi transformate în valori de temperatură. Cele mai bune valori pot fi obţinute dacă se captează radiaţiile infraroşii din urechea medie (timpan).
Radiaţiile care sunt emise de ţesutul înconjurător produc rezultate de măsurare mai joase.

Activarea / dezactivarea tonului tastelor
Puteti activa/dezactiva tonul tastelor termometrului. Daca tonul tastelor este activat, la fiecare apasare a unei taste si dupa fiecare masurare se aude un semnal acustic.
Pentru a activa tonul tastelor, apasati scurt tasta S pe termometrul pornit. Pe ecran apare simbolul unui difuzor.
Pentru a dezactiva tonul tastelor, apasati din nou tasta S.
Simbolul difuzorului dispare.

Nota

 • Exista persoane la care se obtin valori masurate diferite in urechea stanga si in cea dreapta. Pentru a detecta modificarile de temperatura, la astfel de persoane, masurarea trebuie sa se efectueze intotdeauna in aceeasi ureche.
 • Masurarea in ureche poate fi efectuata de copii numai sub supravegherea unui adult. De regula, masurarea se poate efectua incepand cu varsta de 6 luni. La copiii mici, cu varsta sub 6 luni, canalul auditiv este, inca, foarte stramt, fapt pentru care temperatura timpanului nu poate fi detectata si se afiseaza adesea valori prea scazute.
 • Masurarea in ureche nu trebuie sa se efectueze in cazul in care sunt prezente boli infectioase (de exemplu, pioree,secretii abundente), dupa o eventuala vatamare a urechii (de exemplu, lezarea timpanului) sau in faza de vindecare dupa o interventie chirurgicala. in toate aceste cazuri trebuie sa consultati medicul curant.

 

Termometru-veroval-masurare-pe-frunte
Masurarea la nivelul fruntii
Termometrul masoara radiatia infrarosie emisa de piele in zona fruntii si tamplelor si pe tesutul inconjurator. Aveti grija sa setati butonul pentru selectarea modului de lucru in pozitia de masurare la nivelul fruntii. Aceste radiatii sunt percepute de catre senzor si transformate in valori ale temperaturii corpului.
Veti obtine cele mai precise valori daca scanati intreaga zona de la o tampla la alta.

Indicatii importante pentru masurarea la nivelul fruntii:
Retineti ca fruntea/tampla nu trebuie sa fie transpirata sau tratata cu produse cosmetice si ca administrarea de medicamente vasoconstrictoare si iritatiile pielii pot sa afecteze rezultatul masurarii, in cazul masurarii la nivelul fruntii.
Retineti ca petrecerea unui timp indelungat in aer liber (de exemplu, iarna, cand este frig, sau vara, cand soarele straluceste puternic), precum si purtarea unei piese de imbracaminte pe cap poate afecta temperatura fruntii.
Se recomanda efectuarea masurarii la nivelul fruntii dupa minim 30 de minute petrecute la temperatura camerei.
Recomandam masurarea temperaturii intotdeauna in aceeasi zona, fiindca altfel valorile afisate pot sa varieze.
Pentru a garanta ca in timpul procesului de masurare atingeti artera temporala (artera tamplei), este necesar sa scanati pana in zona tamplelor, inclusiv pe tample.

Afisarea valorilor masurate salvate
Dispozitivul salveaza automat valorile masurate aferente ultimelor 10 masurari. Dupa ce depasiti cele 10 pozitii de memorie, se suprascrie intotdeauna cea mai veche valoare masurata.

Cele doua baterii de calitate livrate va garanteaza cel putin 1.000 de masurari

Termometru-Veroval-infrarosii-masurare-temperatura-ureche-frunte-linemed


Date tehnice

 • Model: Veroval® DS 22
 • Domeniu de masurare: Modul pentru ureche / frunte: 34°C – 43°C
 • Acuratetea masurarii in laborator: Modul pentru ureche: ±0,2°C in intervalul 35,5°C – 42°C, in afara acestui domeniu de masurare, ±0,3°C / Modul pentru frunte: ±0,3°C in intervalul 35°C – 42°C
 • Timp de asteptare intre doua masurari: Cel putin 5 secunde
 • Precizie clinica Deviatie clinica: 0,06°C, Repetabilitate clinica: 0,13°C, Limite de conformitate: 0,94°C
 • Unitatea de masura: °Celsius (°C)
 • Conditii de utilizare: 10°C – 40°C la o umiditate relativa a aerului pana de la 15 % pana la 85 % (fara condens)
 • Conditii de depozitare si transport: -25°C – 55°C la o umiditate relativa a aerului pana de la 15 % pana la 95 % (fara condens)
 • Dimensiuni: 155 x 42 x 35 mm
 • Greutate: 60 g (fara baterii)
 • Baterie: 2 x 1,5V AAA (LR03)
 • Memorie: 10 masurari
 • Alarma optica de febra: indicator de stare rosu pentru temperaturi ≥ 37,6 °C si indicator de stare verde pentru temperaturi < 37,6 °C
 • Durata masurarii: cca 1 secunda sau durata procesului de scanare, pentru masurarea pe frunte
 • Unitatea cea mai mica afisata: 0,1°C
 • Protectie impotriva patrunderii apei sau a materialelor solide: IP 22
 • Durata de viata estimata: 10.000 de masurari
 • Capacitatea bateriilor: cca 1.000 de masurari
 • Oprire automata: dupa cca 1 minut


Cerinte legale si directive
Acest dispozitiv corespunde Directivei UE 93/42/CEE privind dispozitivele medicale, legii privind dispozitivele medicale, ASTM E 1965 - 98, standardului european EN 12470-5: Termometre medicale – Partea a 5-a: Performantele termometrelor auriculare pe baza de radiatii infrarosii (cu dispozitiv de maxim), precum si standardului european EN 60601-1-2 si se supune masurilor de precautie speciale privind compatibilitatea electromagnetica.

Pachetul livrat:

 • Termometru cu accesoriu pentru masurare pe frunte
 • 2 x baterie AAA de 1,5V
 • 10 mansoane de protectie de unica folosinta
 • Etui
 • Instructiuni de utilizare in limba romana
 • Certificat de garantie

Termometru-Veroval-infrarosu-masurare-temperatura-ureche-frunte

Termometru-Veroval-infrarosu-masurare-temperatura-ureche-frunte-detaliu

Termometru-Veroval-infrarosu-masurare-temperatura-ureche-frunte-protectii

Termometru-Veroval-infrarosu-masurare-temperatura-ureche-frunte-linemed-ambalaj

Producator: Hartmann

Garantie: 3 ani

Termometru Veroval 2in1 cu infrarosu pentru masurarea temperaturii in ureche si la nivelul fruntii

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Gherasim Adela ,

Produsul este placut, construit bine, vine cu manual tiparit in limba romana, cu explicatii despre temperatura in deiverse zone ale corpului, despre modalitatea de masurare si cu ETUI pentru pastrare, nu cu saculet ca in cazul altora!!!!! Merita toti banii!

Raspunde

A fost util acest review?

Olivia Parvu,

Manualul explica pe indelete modul de utilizare a produsului.

Raspunde

A fost util acest review?

Oprisan ,

Sunt multumit de produs...insa trebuie respectat acel protocol / recomandari de masurare pentru precizie ridicata (frunte curata,
modul de masurare). Oricum, la copil mic care e alternativa? Varianta rectala cu urlete si tipete? :)

Raspunde

A fost util acest review?

Mariana Petec,

Pe langa multele lucruri pe care le achizitionezi pentru bebelusi este ideal sa existe si termometrul cu infrarosu. Scapi de multe &quot;urlete&quot;. Manual explica pe indelete tot ce este necesar

Raspunde

A fost util acest review?

Suport clienti L-Vi: 9-16

0732.153.151 comenzi@linemed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!