Producători
 
Coşul meu
0 obiecte
 
 • Analizoare corporale

 • Aparate aerosoli

 • Tensiometre Digitale

 • Filtre Brita Maxtra+

 • Toalete portabile PortaPotti Thetford

Tensiometru electronic de brat Little Doctor LD-521A, adaptor inclus, Algoritm IMS, memorare 90 de valori, manseta 22 - 42 cm

Tensiometru electronic de brat Little Doctor LD-521A, adaptor inclus, Algoritm IMS, memorare 90 de valori, manseta 22 - 42 cm
Click pentru mărire
Preţ: 159 RON
Stoc: in stoc
Model: LD521a
Producător: Little Doctor
Rating Mediu: Fără Rating

Tensiometru electronic de brat Little Doctor LD-521A, adaptor inclus, Algoritm IMS, memorare 90 de valori, manseta 22 - 42 cm

 

Caracteristici principale:

 • Tensiometru digital de brat pentru utilizare la domiciliu;
 • Memoreaza 90 de valori masurate;
 • Calculeaza valoarea medie a ultimelor 3 masuratori;
 • Indicator de aritmie;
 • Indicator hipertensiune;
 • Manseta cu diametrul 22 - 42 cm;
 • Husa pentru transport / protectie;
 • Alimentare: 4 baterii AAA (incluse in pachet) sau adaptor priza (inclus in pachet).

tensiometru-electronic-brat-little-doctor-ld521a-adaptor-inclus-algoritm-ims-manseta-22-42cm

tensiometru-electronic-brat-little-doctor-ld521a-adaptor-inclus-algoritm-ims-manseta-22-42cm-detaliu

Tensiometrul automat Little Doctor LD-521A se foloseste pentru masurarea tensiunii arteriale la nivelul bratului superior (de la umar la cot). Dispozitivul utilizeaza metoda oscilometrica pentru masurarea tensiunii arteriale si a valorii pulsului. Elementul sensibil al aparatului capteaza fluctuatiile usoare ale tensiunii in manseta, generate de extinderea si contractia arterei brahiale ca raspuns la fiecare bataie a inimii. Amplitudinea undelor de tensiune masurata, se transforma in milimetri de mercur si se afiseaza pe ecran ca valoare digitala.

 

LD-521A are un design simplu, dar in aceeasi masura elegant, si este destinat persoanelor cu varsta de peste 15 ani. Aparatul are o memorie de 90 de valori pentru a retine rezultatatele masurarilor efectuate. Manseta confortabila si generoasa poate fi utilizata pentru circumferinta bratului cu dimensiuni cuprinse intre 22 - 42 cm.

 

INDICAŢII PENTRU UTILIZARE
Dispozitivul este destinat pentru a măsura tensiunea arterială sistolică și diastolică și pentru a determina frecvenţa pulsului la pacienţii cu vârsta de la 15 ani. Dispozitivul este recomandat pentru utilizarea de către pacienţii cu tensiune arterială instabilă (neconstantă) sau cu hipertensiune arterială cunoscută la domiciliu ca o completare la observaţia medicală. Manșeta se potrivește bratului cu o circumferinţă cuprinsa intre 22-42 cm.

PRINCIPIUL FUNCŢIONĂRII
Dispozitivul utilizează metoda oscilometrică pentru măsurarea tensiunii arteriale și a frecvenţei pulsului. Manșeta se înfășoară în jurul bratului și se umflă automat. Elementul sensibil al dispozitivului detectează vibraţiile ușoare ale tensiunii din manșetă, produse de expansiunea și contracţia arterei brahiale ca răspuns la fiecare bătaie a inimii. Amplitudinea undelor de tensiune este măsurată, convertită în milimetri de mercur și afișată pe ecran sub formă de valoare digitală.
Aparatul are memorie de 90 de celule pentru a reţine rezultate măsurării.

 

RECOMANDĂRI PENTRU MĂSURAREA CORECTĂ
1. Pentru măsurarea corectă, trebuie să știţi că PRESIUNEA ARTERIALĂ ESTE SUPUSĂ VIBRAŢIILOR PUTERNICE CHIAR ȘI ÎN INTERVALE SCURTE DE TIMP. Nivelul tensiunii arteriale depinde de mulţi factori. De obicei, tensiunea este mai mică în timpul verii și mai mare în timpul iernii. Tensiunea arterială variază în funcţie de presiunea atmosferică, depinde de efortul fizic, excitabilitatea emoţională, stres și dietă. Medicamentele, băuturile alcoolice și fumatul au o mare influenţă asupra tensiunii. La multe persoane, chiar și procedura de măsurare a presiunii în clinică determină o creștere a indicilor. Prin urmare, tensiunea arterială măsurată la domiciliu este adesea diferită de presiunea măsurată în clinică. Întrucât tensiunea arterială crește la temperaturi scăzute, efectuaţi măsurările la temperatura camerei (aproximativ 20 °C). Dacă dispozitivul a fost păstrat la o temperatură scăzută, lăsaţi-l să stea la temperatura camerei timp de cel puţin 1 oră înainte de utilizare, în caz contrar rezultatul măsurătorii poate fi eronat. În timpul zilei, diferenţa de indice la persoanele sănătoase poate fi de 30-50 mm Hg. presiunea sistolică (superioară) și până la 10 mm Hg. presiune diastolică (inferioară). La fiecare persoană dependenţa tensiunii arteriale de diferiţi factori este individuală. Prin urmare, se recomandă păstrarea unui jurnal special de indice a tensiunii arteriale.
2. În cazul bolilor cardiovasculare și al altor boli care necesită monitorizarea tensiunii arteriale, efectuaţi măsurări în timpul orelor determinate de medicul dumneavoastră. ADMINISTRAREA SAU MODIFICAREA DOZEI MEDICAMENTULUI ADMINISTRAT ESTE NECESAR SĂ FIE EFECTUATĂ NUMAI LA PRESCRIPŢIA MEDICULUI CURANT.
3. Cu astfel de tulburări cum ar fi scleroza vasculară profundă, unda slabă a pulsului, precum și la pacienţii cu aritmii pronunţate ale contracţiilor inimii, măsurarea corectă a tensiunii arteriale poate fi dificilă. ÎN ACESTE CAZURI, ESTE NECESARĂ CONSULTAREA PRIVIND FOLOSIREA DISPOZITIVULUI ELECTRONIC LA MEDIC.
4. PENTRU A OBŢINE valori CORECTE ALE PRESIUNII ARTERIALE ATUNCI CÂND UTILIZAŢI DISPOZITIVUL ELECTRONIC, ESTE NECESAR DE PĂSTRAT LINIȘTEA ÎN TIMPUL MĂSURĂRII . Măsurarea tensiunii arteriale trebuie efectuată într-un mediu calm, confortabil, la temperatura camerei. Cu o oră înainte de măsurare, excludeţi luarea mesei, cu 1,5-2 ore – fumatul, consumul de băuturi tonice, alcool.
5. Precizia măsurării tensiunii arteriale depinde de potrivirea manșetei dispozitivului la mărimea mâinii dvs. MANȘETA NU TREBUIE SĂ FIE MICĂ SAU MAI MARE .
6. Măsurările repetate se efectuează la intervale de 3 minute pentru a restabili circulaţia sângelui. Cu toate acestea, persoanele care suferă de ateroscleroză severă, datorită unei pierderi semnificative a elasticităţii vasculare, necesită un interval mai lung de timp între măsurări (10-15 minute). Aceasta se aplică și la pacienţii care suferă de diabet zaharat de lungă durată. Pentru o determinare mai precisă a tensiunii arteriale, se recomandă efectuarea unei serii de 3 măsurări consecutive și folosirea valorii medii a rezultatelor măsurărilor.

INSTALAREA BATERIEI

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-instalarea-bateriilor

POZIŢIA CORECTĂ LA MĂSURARE

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-pozitie-corecta

PREGĂTIREA MANȘETEI

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-pregatirea-mansetei

 

FUNCŢIA MEMORIEI (FIG. 6)
1. Rezultatul fi ecărei măsurători (tensiune și puls) este introdus automat în memoria aparatului.
REZULTATUL MĂSURĂTORILOR NU VA FI SALVAT DACĂ A FOST O NOTIFICARE DE EROARE.
2. În memoria aparatului poate fi salvate până la 90 de rezultate de măsurare și o medie de 3 din ultimele. Când numărul măsurătorilor depășește 90, cele mai vechi date vor fi înlocuite automat cu date din măsurătorile ulterioare.
3. Puteţi vizualiza conţinutul memoriei aparatului apăsând butonul M. La prima apăsare a butonului M, valoarea medie a ultimelor trei date salvate în memoria aparatului cu indexul “MA” va apărea pe ecran. Când apăsaţi din nou butonul M, pe ecran se afi șează scurt indicele “1” (numărul celulei de memorie), după care apare rezultatul ultimei măsurători.
La fi ecare apăsare ulterioară a butonului M, indicele numărului de celule de memorie va crește cu unu, urmată de afi șarea
conţinutului celulei de memorie specifi cate pe ecran.

tensiometru-electronic-brat-little-doctor-ld521a-functie-memorie

CARACTERISTICI TEHNICE

 • Metoda de măsurare: oscilometrica
 • Display: LCD
 • Interval masurare tensiune arteriala in manseta: De la 0 până la 300 mm Hg.
 • Domeniul de masurare tensiune arteriala : 40 -260 mm Hg.
 • Domeniul de masurare  puls: 40 -160 mm Hg.
 • Frecvenţa pulsului: 1/min
 • Limitele erorii absolute admise la măsurarea tensiunii, mm Hg.: ±3 %
 • Limitele erorii relative admise la m ăsurarea frecvenţei pulsului: ±5
 • Pomparea: Automată (pompă de aer)
 • Eliberarea aerului în timpulă măsurării: Automat
 • Memorie: 90 măsurări + valoarea medie a ultimelor 3 masuratori pentru fiecare bloc de memorie
 • Tipul racordului de USB: micro-USB
 • Tipul alimentării: 4 baterii AAA (1.5V) sau o sursă de alimentare 5V/500mA
 • SURSĂ DE ALIMENTARE: LD-N063 (ESTE INCLUSĂ)
 • Tensiunea de ieșire, V: 5 ± 5%
 • Curentul maxim de sarcină: cel putin 500 mA
 • Tensiunea de intrare: ~ 100-240 V, 50/60 Hz
 • Dimensiuni: 87 x 116 x 49mm
 • Greutatea:  195 g
 • Condiţiile de exploatare:
  temperatura, ° C: De la 10 până la 40
  umiditate relativă,% Rh: 85 și mai puţin
 • Condiţiile de depozitare și transport:
  temperatura, ° C: De la minus 20 până la 50
  umiditate relativă,% Rh: 85 și mai puţin
 • Mărimea manșetei: Adult (circumferinţa bratului 22-42 cm)


Fabricarea dispozitivelor respectă standardul internaţional ISO 13485. Dispozitivul LD51s respectă Directiva Europeană MDD 93/42/EEC, standardele internaţionale ISO 15223-1, EN1041, IEС 60601-1, IEС 60601-1-2, ISO 14971.


 

 

tensiometru-electronic-brat-little-doctor-ld521a-caracteristici

 

 

 

 

 

tensiometru-electronic-brat-little-doctor-ld521a-caracteristici-im

Algoritmul IMS (Inflation Measuring System)

Acest sistem permite determinarea tensiunii sistolice si diastolice in procesul de umflare al mansetei iar dupa finializarea procesului pe ecran se afiseaza rezultatul masurarii.

tensiometru-electronic-brat-little-doctor-ld521a-caracteristici-memorii

Memorare 90 de valori

 

Dispozitivul stocheaza pana la 90 de valori masurate si efectueaza media ultimelor 3 masuratori. Cand numarul de masuratori depaseste 90, cea mai veche inregistrare este stearsa pentru a salva cea mai recenta valoare.

tensiometru-electronic-brat-little-doctor-ld521a-caracteristici-manseta

MANSETA CONFORTABILA

Poate fi utilizata pentru circumerinta bratului cu dimensiuni cuprinse intre 22 - 42 cm. Forma de manson ofera o utilizare simpla si rapida iar materialul special ofera confort si siguranta.

tensiometru-electronic-brat-little-doctor-ld521a-caracteristici-aritmie

INDICATOR ARITMIE

In cazul in care este detectat un puls neregulat in timpul masurarii, simbolul de aritmie va aparea la finalul masuratorii. Aparitia indicatorului de aritmie poate fi cauzata si de miscarea corpului In timpul masuratorii.

 

Continut trusa tensiometru LD-521A

 • 1. Unitate electronică
 • 2. Ecran LCD
 • 3. Racordul pentru a conecta manșeta
 • 4. Conectorul manșetei
 • 5. Furtun de aer
 • 6. Manșetă
 • 7. Cablu de alimentare USB (face parte dintr-un kit pentru modelul LD-521, LD-521U)
 • 8. Sursa de alimentare LD-N063 (face parte dintr-un kit pentru modelul LD-521A, LD-521U)
 • 9. Racordul Micro-USB pentru conectarea sursei de alimentare
 • 10. Butonul (Start / Stop)
 • 11. Butonul M (Memorie)
 • 12. Baterii
 • 13. Manual de utilizare cu certificat de garanţie

tensiometru-electronic-brat-little-doctor-ld521a-continut

Producator: Little Doctor

Garantie: 2 ani

 

Tensiometru electronic de brat Little Doctor LD-521A, adaptor inclus, Algoritm IMS, memorare 90 de valori, manseta 22 - 42 cm

Scrieţi comentariul
Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.
Inchide definitiv Advert Special Offer