Producători
 
Coşul meu
0 obiecte
 
 • Analizoare corporale

 • Aparate aerosoli

 • Tensiometre Digitale

 • Filtre Brita Maxtra+

 • Toalete portabile PortaPotti Thetford

Tensiometru digital de brat Microlife BP BP A6 PC, tehnologie AFIB, Gentle+, conectare PC, adaptor retea, validat clinic

Tensiometru digital de brat Microlife BP BP A6 PC, tehnologie AFIB, Gentle+, conectare PC, adaptor retea, validat clinic
Click pentru mărire
Preţ: 360 RON
Stoc: In stoc furnizor
Model: BP A6 PC
Producător: MicroLife
Rating Mediu: Fără Rating

Tensiometru digital de brat Microlife BP BP A6 PC, tehnologie AFIB, Gentle+, conectare PC, adaptor retea, validat clinic

 


Echipat cu 3 tehnologii:

 • AFIB (detecţia fibrilaţiei atriale),
 • MAM (3 măsurări succesive cu o singură apăsare de buton, pentru determinarea exactă a tensiunii arteriale chiar şi în cele mai dificile condiţii),
 • Gentle+ (pentru umflarea optimă a manşetei)

tehnologia-AFIB

Avantajele tensiometrului BP A1 Easy

 • Portabil
 • Funcţionează la o simplă apăsare de buton.
 • Conţine o manşetă conică de dimensiune extinsă (22-42 cm), potrivită pentru orice braţ cu circumferinţă medie sau mare.
 • Recomandat pentru: măsurarea cu mare precizie a tensiunii arteriale, inclusiv în cazul unor pacienţi cu aritmii cardiace sau alte afecţiuni care pot cauza valori eronate la măsurarea cu aparate obişnuite.
 • Indicator control manşetă – se afişează atunci când manşeta este aplicată incorect sau viteza de dezumflare este anormală;
 • Indicator “semafor”- pentru clasificarea vizuală a tensiunii arteriale
 • Indicator mişcare braţ – se afişează dacă utilizatorul a mişcat braţul în timpul măsurării ;
 • Capacitate memorie –2 utilizatori, 99 memorii per utilizator cu data/ora măsurării ;
 • Ecran mare;
 • Indicator baterie descărcată;
 • Mufă pentru adaptor la reţea;
 • Adaptor priza inclus;
 • Geantă pentru păstrare / transport;
 • Testat în concordanţă cu European Society for Hypertension (ESH - Societatea Europeană de Hipertensiune Arterială) și îndeplineşte cerinţele Directivei 93/42/CEE privind dispozitivele medicale;

tensiometru-brat-microlife-a6-pc-afib-caracteristici


Vezi tabel comparativ cu tensiometrele Microlife (0.3 Mb)
tabel comparativ

 

Important!

Fata de modelele mai vechi, tensiometrele 3G au doua functii suplimentare, materializate prin doua simboluri care pot aparea pe display:

 • indicator control manseta: semnalizeaza daca presiunea in manseta nu creste normal (de ex. daca manseta este fisurata sau infasurata prea larg)
 • indicator miscare brat: apare daca utilizatorul si-a miscat bratul in timpul masurarii.

Ambele functii permit un control mai bun al calitatii masurarii si reduc semnificativ riscul de erori.

 

Aparatul de masurat tensiunea arteriala Microlife BP A6 PC este un instrument medical sigur pentru efectuarea de masurari pe brat (de la umar la cot). Este simplu de utilizat, precis si este recomandat în special pentru masurarea tensiunii arteriale la domiciliu. Acest instrument a fost proiectat în colaborare cu medici si testele clinice au dovedit precizia masurarii ca fiind extrem de ridicata.*
* Acest instrument utilizeaza aceeasi tehnologie de masurare ca si modelul premiat «BP 3BTO-A», fiind testat în concordanta cu protocolul British Hypertension  Society (BHS - Societatea Britanica de Hipertensiune Arteriala).

 

Date importante despre fibrilatia atrialã (AFIB)
Ce este fibrilatia atrialã (AFIB)?
În mod normal, inima se contracta si se relaxeaza în mod regulat.
Anumite celule din inima dumneavoastra produc semnale electrice care o determina sa se contracte si sa pompeze sânge. Fibrilatia atriala apare atunci când în cele doua camere superioare ale inimii, numite atrii, sunt prezente semnale electrice rapide, dezorganizate, care provoaca contractii neregulate ale acestora (adica fibrilatie). Fibrilatia atriala este cea mai comuna forma de aritmie cardiaca sau tulburare de ritm. De multe ori nu se resimt simptome, fapt care duce la cresterea riscului de atac cerebral. De aceea aveti nevoie de ajutorul unui medic pentru a tine problema sub control.
Cum îmi afecteazã AFIB familia sau pe mine?
Persoanele cu fibrilatie atriala sunt de 5 ori mai expuse riscului de atac cerebral. Posibilitatea de a face atac cerebral creste dupa vârsta, screening-ul pentru AFIB este recomandat persoanelor de peste 65 ani. Se recomanda de asemenea persoanelor sub 50 ani cu hipertensiune arteriala, diabet, insuficienta coronariana, sau care au suferit deja un atac cerebral. Diagnosticarea timpurie, urmata de un tratament adecvat pot reduce semnificativ riscul de atac cerebral.
Screening-ul pentru AFIB nu se recomanda tinerilor, deoarece poate genera rezultate fals pozitive si, în consecinta anxietate inutila. În plus, riscul de atac cerebral în cazul tinerilor cu AFIB este relativ mai scazut decât în cazul persoanelor mai în vârsta.
Microlife ofera o cale comoda de detectare a AFIB (numai în modul MAM)
A-ti cunoaste tensiunea arteriala si a afla daca tu sau famillia ta aveti AFIB ajuta la reducerea riscului de infarct. Metoda de detectie oferita de Microlife permite evidentierea AFIB chiar în timpul masurarii tensiunii arteriale.
Factori de risc pe care îi puteti controla
Atât tensiunea arteriala cât si AFIB sunt factori de risc considerati «controlabili» în cazul atacului cerebral. A-ti cunoaste tensiunea arteriala si a afla daca ai sau nu AFIB este primul pas în prevenirea proactivă a atacului cerebral.

Metoda de detectie AFIB elaborata de Microlife este cea mai avansata tehnologie din lume pentru detectarea precoce a fibrilatiei atriale (AFIB) si a hipertensiunii arteriale. Acestia sunt cei doi factori de risc major, care în timp pot creste riscul bolilor cardiovasculare si al atacului cerebral. Este important sa detectati fibrilatia atriala si hipertensiunea într-un stadiu incipient, chiar daca probabil nu resimtiti niciun simptom. Un tratament corespunzator poate reduce riscul unui atac cerebral. Din acest motiv, este recomandabil sa va prezentati la medic daca aparatul da un semnal de AFIB în timp ce va masurati tensiunea. Algoritmul AFIB creat de Microlife a fost investigat clinic de catre cercetatori proeminenti din mediul clinic si s-a demonstrat ca aparatul detecteaza pacientii cu AFIB cu o precizie de 97-100%. 1,2
1 Stergiou GS, Karpettas N, Protogerou A, Nasothimiou EG, & Kyriakidis M. Diagnostic accuracy of a home blood pressure monitor to detect atrial fibrillation. J Hum Hyperten 2009; 1-5.
2 Wiesel J, Fitzig L, Herschman Y, & Messineo FC Detection of Atrial Fibrillation Using a Modified Microlife Blood Pressure Monitor. Am J Hypertens 2009; 848-852.

 

Modul AFIB/MAM (Recomandat)
În modul AFIB/MAM, sunt efectuate automat 3 masurari succesive, si rezultatul este apoi automat analizat si afisat. Din cauza faptului ca tensiunea arteriala este fluctuanta, rezultatul determinat în acest fel este mai sigur decât cel produs de o singura masurare. Detectia AFIB se activeaza în modul AFIB/MAM.
Rezultatele individuale nu sunt afisate. Tensiunea dvs. arteriala va fi afisata numai dupa ce sunt efectuate toate cele 3 masurari.

 • Nu scoateti manseta între masurari.
 • În cazul în care una din masurarile individuale este pusa sub semnul întrebarii, este efectuata automat o a patra.

 

Apariţia indicatorului de fibrilaţie atrială pentru detecţia timpurie (numai în modul AFIB / MAM)

Acest instrument este capabil să detecteze fibrilaţia atrială (AFIB). Dacă după efectuarea unei măsurări în modul MAM (măsurare triplă) simbolul AFIB apare pe ecran, vă sfătuim să aşteptaţi o oră, după care să efectuaţi o nouă măsurare în modul MAM. Dacă simbolul AFIB apare din nou, vă sfătuim să consultaţi medicul dvs. În cazul în care, după repetarea măsurării, simbolul AFIB nu mai apare, nu este cazul să vă îngrijoraţi. În această situaţie, este recomandat să repetaţi măsurarea a doua zi.

 

Informatii pentru medic în cazul aparitiei frecvente a indicatorului de fibrilatie atrialã
Acest instrument este un aparat oscilometric de masurat tensiunea arteriala, care analizeaza de asemenea si pulsul neregulat pe durata masurarii. Instrumentul este testat clinic.
Simbolul de fibrilatie atriala este afisat dupa masurare, daca fibrilatia atriala apare pe durata masurarii. Daca dupa efectuarea unei masurari în modul MAM (masurare tripla) simbolul AFIB apare pe ecran, pacientul este sfatuit sa astepte o ora, dupa care sa efectueze o noua masurare în modul MAM. Daca simbolul AFIB apare din nou, noi sfatuim pacientul sa consulte medicul.
Instrumentul nu înlocuieste o consultatie cardiologica, dar ajuta la detectarea fibrilatiei atriale, care ramâne adesea nedepistata pâna în momentul atacului cerebral.

Masurarea tensiunii arteriale cu acest instrument
Tineti seama de urmatoarea lista de verificare pentru o masurare sigura
1. Evitati orice fel de activitate, mâncatul sau fumatul imediat înainte de masurare.
2. Stati jos cel putin 5 minute înainte de masurare si relaxati-va.
3. Întotdeauna masurati la aceeasi mâna (în mod normal stânga). Se recomanda ca, la prima vizita, medicul sa faca câte o masurare la fiecare brat, pentru a stabili la care va face masuratorile pe viitor. Acesta ar trebui sa fie bratul unde tensiunea este mai mare.
4. Scoateti articolele de îmbracaminte care va strâng bratul superior. Pentru a evita strângerea, mânecile camasilor nu trebuie suflecate - acestea nu interfereaza cu manseta daca stau lejer.
5. Asigurati-va întotdeauna ca manseta pe care o folositi are dimensiunea potrivita (indicata pe manseta).

 • Fixati manseta bine, dar nu prea strâns.
 • Verificati ca manseta sa fie cu 2 cm deasupra cotului dvs.
 • Semnul de pe manseta care indica artera (o linie de cca 3 cm) trebuie sa vina în prelungirea arterei de pe partea interioara a bratului.
 • Sprijiniti-va bratul astfel încât sa fie relaxat.
 • Verificati ca manseta sa fie la aceeasi înaltime cu inima dvs.

 

tensiometru-brat-microlife-a6-pc-afib-indicator-tensiune

Manseta conica se potriveste oricarui brat mediu sau mare (22-42 cm)

 • O marime adecvata a mansetei este esentiala pentru realizarea unor masurari corecte.
 • Forma conica permite o asezare mai buna pe brat si masurari mai precise.
 • Potrivita pentru orice brat obisnuit
 • Testata clinic


Tehnologie Gentle+
Viteza optima de umflare si controlul presiunii asigura masurari precise si confortabile

Testat clinic
Precizia acestui aparat a fost testata clinic în conformitate cu protocolul British Hypertension Society (BHS).
 


 

Elemente importante cu privire la tensiunea arteriala si auto-masurare

 • Tensiunea arteriala este presiunea sângelui care curge în artere, generata de bataile inimii. Întotdeauna sunt masurate doua valori, cea sistolica (superioara) si cea diastolica (inferioara).
 • Instrumentul indica de asemenea valoarea pulsului (numarul de batai pe minut al inimii).
 • Valori permanent ridicate ale tensiunii arteriale pot duce la deteriorarea starii dvs. de sanatate, si de aceea trebuie sa fiti tratat de medicul dvs.!
 • Întotdeauna discutati cu medicul dvs. despre valorile masurate si informati-l daca remarcati ceva neobisnuit sau aveti îndoieli. Nu va bazati niciodata pe masurari singulare ale tensiunii arteriale.
 • Exista multe cauze ale unor valori excesiv de ridicate ale tensiunii arteriale. Medicul dvs. va poate explica în detaliu si oferi un tratament, daca este cazul. În afara de medicatie, pierderea în greutate si exercitiile fizice pot, de asemenea, reduce tensiunea arteriala.
 • Sub nici o forma dvs. nu trebuie sa modificati dozajul medicamentelor prescrise de medicul dvs.!
 • În functie de starea si conditia dvs. fizica, tensiunea arteriala variaza destul de mult pe durata unei zile. De aceea, trebuie sa efectuati masurarile în aceleasi conditii de liniste si în momentul în care va simtiti relaxat! Faceti cel putin doua masurari de fiecare data (dimineata si seara) si calculati media.
 • Este un lucru obisnuit ca doua masurari efectuate într-o succesiune rapida sa produca rezultate semnificativ diferite. Din acest motiv va recomandam utilizarea tehnologiei MAM.
 • Diferentele între masurarile efectuate de medicul dvs. sau la farmacie si cele luate acasa sunt de fapt normale, din cauza faptului ca aceste situatii sunt complet diferite.
 • Mai multe masurari ofera informatii mai precise despre tensiunea arteriala decât o singura masurare. Din acest motiv va recomandam utilizarea tehnologiei MAM.
 • Lasati un interval scurt de cel putin 15 secunde între doua masurari.
 • Daca suferiti de batai neregulate ale inimii, masuratorile efectuate cu acest aparat trebuie sa fie evaluate de medicul dumneavoastra.
 • Pulsul afisat nu este destinat pentru verificarea frecventei stimulatoarelor cardiace!
 • În cazul în care sunteti însarcinata, trebuie sa va verificati tensiunea arteriala foarte atent, pentru ca aceasta se poate modifica semnificativ în aceasta perioada!
 • Acest aparat a fost testat în mod special pentru a fi utilizat la gravide si în cazuri de preeclampsie. Daca observati valori neobisnuit de mari în timpul sarcinii, masurati din nou dupa 4 ore. Daca tensiunea este în continuare mare, consultati medicul dvs. sau ginecologul.

 

Indicarea luminilor de functionare pe afisaj

Liniile de pe afisajul luminilor de functionare AO va indica domeniul în care este cuprinsa valoarea tensiunii arteriale indicate. În functie de înaltimea liniei, valoarea înregistrata este cuprinsa fie în domeniul optim (verde), crescuta (galben), prea mare (portocaliu) sau periculos de mare (rosu). Clasificarea este în conformitate cu normele internationale (ESH, AHA, JSH).

Conectarea la calculatorul personal (PC)
Acest instrument se poate folosi conectat la un calculator personal (PC) care ruleaza programul «Microlife Blood Pressure Analyser (BPA)». Datele din memorie se pot transfera prin conectarea la calculator cu ajutorul unui cablu de date.
În cazul în care CD-ul si cablul nu sunt incluse, descarcati soft-ul BPA de pe www.microlife.com si folositi un cablu USB cu conector Mini-B cu 5 pini.

tensiometru-brat-microlife-a6-pc-afib-iesire-USB-PCSpecificatii tehnice
Temperatura de functionare: 10 - 40 °C,  15 - 95 % umiditate relativa maxima
Temperatura de pastrare: -20 - +55 °C / -4 - +131 °F, 15 - 95 % umiditate relativa maxima
Greutate: 354 g (inclusiv bateriile)
Dimensiuni: 160 x 80 x 32 mm
Metoda de masurare: oscilometric, corespunzator metodei Korotkoff: Faza I sistolic, Faza V diastolic
Domeniul de masurare:
• 20 - 280 mmHg – tensiune arteriala
• 40 - 200 batai pe minut – puls
Domeniu de afisare a presiunii mansetei: 0 - 299 mmHg
Rezolutie: 1 mmHg
Precizie statica: presiune în intervalul ± 3 mmHg
Precizia pulsului: ±5 % din valoarea masurata
Sursa de tensiune: 4 baterii de 1,5 V; format AAA
Adaptor de retea 6V CC, 600 mA (optional)
Standarde de referinta: EN 1060-1 /-3 /-4; IEC 60601-1; IEC 60601-1-2 (EMC)

Acest dispozitiv îndeplineste cerintele Directivei 93/42/CEE privind dispozitivele medicale.

 

COMPONENŢA

 • Tensiometru Microlife A6 PC
 • Manşon (include tubul de aer şi conectorul tubului de aer)
 • Baterii – 4 buc
 • Adaptor priza
 • Suport tensiometru / manseta
 • Cablu conectare PC
 • Adaptor priza
 • Geanta protectie / transport
 • Manual utilizare
 • Certificat de garanţie

 

tensiometru-brat-microlife-a6-pc-afib-continut-trusa

Descarca manual de utilizare

 

Producator: Microlife

Garantie: 5 ani

Tensiometru brat Microlife

Scrieţi comentariul
Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Tensiometru digital de brat Microlife BP BP A6 PC, tehnologie AFIB, Gentle+, conectare PC, adaptor retea, validat clinic
Click pentru mărire
Tensiometru digital de brat Microlife BP BP A6 PC, tehnologie AFIB, Gentle+, conectare PC, adaptor retea, validat clinic
Click pentru mărire
Tensiometru digital de brat Microlife BP BP A6 PC, tehnologie AFIB, Gentle+, conectare PC, adaptor retea, validat clinic
Click pentru mărire
Inchide definitiv Advert Special Offer