Durata de livrare: 1
Vezi tabel comparativ cu tensiometrele de brat OMRON |
OMRON M6 Comfort - cu functie AFIB vine cu manșeta Intelli Wrap Cuff - modalitatea simplă de a obține rezultate precise. Acesta detectează posibilitatea fibrilației atriale, permițând monitorizarea la domiciliu a stării de sanatate.
Acest aparat a fost aprobat pentru utilizarea de catre pacientele insarcinate si cele cu preeclampsie conform protocolului modificat al Societatii Europene de Hipertensiune.
Aparatul a fost validat pentru utilizare la pacientii cu diabet (Tip II).
Componenta principala a tensiometrelor OMRON, respectiv senzorul de presiune, este fabricata in Japonia.
OMRON M6 Comfort - cu functie AFIB incorporeaza cei mai avansati senzori și indicatori OMRON pentru a realiza determinari precise si de incredere a tensiunii arteriale.
Tensiometrul OMRON M6 Comfort - cu functie AFIB asigura masurarea precisa a tensiunii arteriale.
Manseta Intelli Wrap (22-42cm) se potrivește pe aproape toate bratele adultilor si impreuna cu senzorul de pozitionare / infasurare corecta incorporat in tensiometru, valorile tensionale sunt inregistrate cu precizie.
Comparați ultimele rezultate
OMRON M6 Comfort - cu functie AFIB are un ecran dual, permițându-vă să comparați ultimele rezultate cu alte valori zilnice și mediile dvs. săptămânale.
Detectarea AFib
Apăsați și mențineți apăsat butonul de pornire timp de 2 secunde. Dispozitivul vă va măsura tensiunea arterială și va detecta AFib cu o specificitate și sensibilitate ridicate.
Ușor de utilizat cu ghid de pozitionare a manșetei
Înfășurați manșeta la cel puțin un deget deasupra liniei cotului. În timpul umflarii, pictograma de pozitionare corecta a manșetei va va semnala dacă aceasta este pozitionata corect.
Modalitate ușora de a obține rezultate exacte
Manșeta unică pre-formată OMRON Intelli Wrap Cuff face practic imposibilă plasarea manșetei incorect în jurul brațului superior.
Modalitatea de calculare a mediilor saptamânale
Calcularea mediei saptamânale de dimineata
Aceasta este media masuratorilor efectuate dimineata (4:00–9:59) intre zilele de duminica si sâmbata. Cele 2 sau 3 valori inregistrate in primele 10 minute ale diminetii, in intervalul 4:00 - 9:59, vor fi utilizate pentru a calcula valoarea medie de dimineata pentru fiecare zi.
Calcularea mediei saptamânale de seara
Aceasta este media masuratorilor efectuate seara (19:00–1:59) intre zilele de duminica si sâmbata. Cele 2 sau 3 valori inregistrate in ultimele 10 minute ale serii, in intervalul 19:00 - 1:59, vor fi utilizate pentru a calcula valoarea medie de seara pentru fiecare zi.
Când este apasat butonul [START/STOP], masuratoarea este efectuata si salvata automat.
Deschideti aplicatia pentru a transfera valoarea.
Efectuarea unei masuratori in modul Afib - tensiometrul dumneavoastra inregistreaza automat 3 valori consecutive la intervale de 30 de secunde si afiseaza media acestora. Daca exista posibilitatea de prezenta a fibrilatiei atriale (Afib), va aparea „simbolul indicator Afib“.
Acesta nu este un diagnostic, reprezinta doar detectarea potentiala a prezentei fibrilatiei atriale. Trebuie sa contactati medicul pentru a discuta rezultatele obtinute. Daca prezentati simptome in acest sens, contactati un specialist.
Verificarea valorilor in modul de comparatie
1. Apare atunci când valoarea a fost inregistrata in modul Afib.
2. Apare daca posibilitatea de prezenta a fibrilatiei atriale* a fost detectata in timpul masurarii in modul Afib. Daca continua sa apara, va recomandam sa consultati si sa urmati recomandarile medicului dumneavoastra.
3. Apare daca „SYS“ este de 135 mmHg sau mai mult si/sau „DIA“ este de 85 mmHg** sau mai mult.
4. {OK} Mansonul este suficient de strâns / {pictograma neagra} Amplasati mansonul din nou MAI STRÂNS.
5. Apare atunci când corpul dumneavoastra se misca in timpul masurarii. Scoateti mansonul, asteptati 2-3 minute si incercati din nou.
(Functia de detectare a miscarii corpului este dezactivata când exista posibilitatea de prezenta a fibrilatiei atriale sau daca sunt detectate batai neregulate ale inimii in timpul masurarii in modul Afib.)
6. Apare atunci când sunt detectate batai neregulate ale inimii* in timpul masurarii. in cazul in care continua sa apara, se recomanda sa consultati medicul. (Nu apare in timpul masurarii in modul Afib)
* Fibrilatia atriala si bataile neregulate ale inimii sunt definite printr-un ritm care este cu 25% mai mic sau cu 25% mai mare decât ritmul mediu detectat in timp ce tensiometrul dumneavoastra masoara tensiunea arteriala. Diferenta dintre functia de indicare a prezentei fibrilatiei atriale si functia de indicare a batailor neregulate ale inimii este:
Functia de indicare a prezentei fibrilatiei atriale: detecteaza posibilitatea prezentei fibrilatiei atriale prin 3 masuratori.
Functia de indicare a batailor neregulate ale inimii: detecteaza batailor neregulate ale inimii, inclusiv fibrilatia atriala, printr-o singura masuratoare.
** Definitia hipertensiunii arteriale se bazeaza pe orientarile ghidului 2018 ESH / ESC.
Manseta Omron Intelli Wrap
Cu ajutorul noii mansete OMRON Intelli Wrap eliminati determinarile incorecte asociate cu poziționarea incorectă. Aceasta manseta dispune de un tub interior mai lung care se pozitioneaza în jurul brațului. Prin urmare, indiferent de modul in care pozitionati manseta (chiar și la 180 de grade de artera brahiala), puteți fi siguri in privinta acuratețetii rezultatelor.
Manseta Omron cu Tehnologie Intelli Wrap are o zona de masurare precisa la 360° in jurul bratului, ceea ce face practic imposibila montarea gresita a mansetei pe brat.
Folosirea mansetei Intelli Wrap ajuta la reducerea semnificativa a greselilor de masurare a tensiunii arteriale acasa, crescind acuratetea generala a masuratorilor.
Utilizarea functiei de memorie
Utilizarea modului Vizitator
Tensiometrul stocheaza în memorie valorile masuratorilor pentru doi utilizatori.
Modul Vizitator poate fi utilizat pentru a efectua o singura masuratoare pentru alt utilizator. Atunci când este selectat modul Vizitator, în memorie nu se stocheaza nicio valoare a masuratorilor.
Despre tehnologia Intellisense
La tensiometrele cu masurare pe brat determinarea valorilor se face dupa terminarea umflarii, pe panta de coborare.
La tensiometrele de incheietura presiunea necesara umflarii este automat detectata in timpul umflarii, dezumflarea facandu-se extrem de repede.
Beneficiile tehnologiei Intellisense
Înainte de efectuarea unei masuratori
Pentru a efectua o masuratoare corecta, urmati instructiunile de mai jos:
1. Cu 30 de minute înainte de masurarea tensiunii arteriale, nu faceti baie, nu consumati alcool sau cofeina, nu fumati, nu faceti efort fizic si nu mâncati. Odihniti-va cel putin 15 minute, înainte de a face masurarea.
2. Stresul determina cresterea tensiunii arteriale. Evitati efectuarea masuratorilor în perioade în care va confruntati cu dificultati.
3. Masuratorile trebuie efectuate într-un loc în care este liniste.
4. Scoateti hainele care se muleaza strâns pe bratul dumneavoastra.
5. Stati asezat pe scaun, cu picioarele pe podea. Sprijiniti-va bratul pe o masa, astfel încât manseta pentru brat sa se afle la acelasi nivel cu inima.
6. Nu va miscati si nu vorbiti în timp ce se efectueaza masuratoarea.
7. Notati-va valorile tensiunii arteriale si pulsului pentru a le arata medicului. O singura masuratoare nu ofera o indicatie corecta a tensiunii arteriale. Trebuie sa faceti si sa înregistrati mai multe citiri într-o anumita perioada de timp. Încercati sa va masurati tensiunea arteriala la aceeasi ora în fiecare zi.
Câteva informatii utile despre tensiunea arteriala
Ce este tensiunea arteriala?
Tensiunea arteriala este o masura a fortei (presiunii) exercitate de sânge pe peretii arterelor. Presiunea sângelui din artere se modifica în mod constant pe parcursul unui ciclu cardiac.
Tensiunea cea mai ridicata se numeste Tensiune sistolica; tensiunea cea mai scazuta se numeste Tensiune diastolica. Ambele valori ale tensiunii, atât cea sistolica, cât si cea diastolica, sunt necesare pentru a permite unui medic sa evalueze starea tensiunii arteriale a unui pacient.
Ce este aritmia?
Aritmia este o stare caracterizata de un ritm anormal al batailor inimii, care apare din cauza unor defecte ale sistemului bioelectric care dirijeaza bataile inimii. Printre simptomele tipice se numara „omiterea” unor batai ale inimii, contractiile premature, pulsul prea rapid (tahicardie) sau prea lent (bradicardie).
De ce este bine sa ne masuram tensiunea arteriala acasa?
Numerosi factori, cum ar fi activitatea fizica, starea de neliniste sau perioada din zi va pot influenta tensiunea arteriala. O singura masuratoare ar putea fi insuficienta pentru stabilirea unui diagnostic corect. Este, prin urmare, recomandat sa încercati sa masurati tensiunea arteriala de fiecare data în aceeasi perioada a zilei, pentru a obtine un indiciu clar al oricarei modificari a tensiunii arteriale. De obicei, tensiunea arteriala este scazuta dimineata si creste în intervalul de timp de la amiaza si pâna seara. Tensiunea arteriala este mai scazuta vara si mai ridicata iarna.
Care este legatura dintre hipertensiunea arteriala si atacul cerebral?
Hipertensiunea (tensiune arteriala mare) este un factor de risc cheie pentru atacul cerebral.
Se estimeaza ca dintre pacientii hipertensivi, tratamentul efectiv poate preveni 1 din 4 atacuri cerebrale hemoragice (sângerari în jurul creierului).
Ghidul privind gestionarea hipertensiunii arteriale sustine utilizarea aparatelor personale de monitorizare a tensiunii arteriale pe lânga masuratorile efectuate în cabinetele medicale, pentru a ajuta la gestionarea eficienta a hipertensiunii arteriale.
Ce este fibrilatia atriala (FibA)?
Fibrilatia atriala (denumita si FibA / FA / AFIB) este caracterizata de palpitatii sau un ritm cardiac neregulat (aritmie) care poate cauza aparitia cheagurilor de sânge, atacurilor cerebrale, insuficientei cardiace si a altor complicatii de natura cardiaca.
in timpul fibrilatiei atriale, cele doua camere superioare ale inimii (atrii) pulseaza in mod haotic si neregulat, nefiind coordonate cu cele doua camere inferioare (ventricule) ale inimii. Episoadele de fibrilatie atriala pot fi sporadice sau puteti dezvolta o fibrilatie atriala constanta care necesita tratament.
Functia de indicare a prezentei fibrilatiei atriale detecteaza posibila prezenta a fibrilatiei atriale cu o precizie de 94,2% (cu o sensibilitate de 95,5% si o specificitate de 93,8%) asa cum s-a demonstrat in studiul* cu EKG in derivatie unica ca masuratoare de referinta.
Producator: Omron
Garantie: 2 ani
Diana Solea,
Foarte multumita de produs dar, mai ales, de promptitudinea livrarii.
RaspundeA fost util acest review?