Little Doctor Tensiometru de brat Little Doctor LD 51S, cu mesaj vocal in limba romana, adaptor priza inclus, validat clinic, manseta 25-36 cm

209 Lei
Stoc epuizat
Cod Produs: LD51s Ai nevoie de ajutor? 0732.153.151
Adauga la Favorite Cere informatii
 • Descriere
 • Review-uri (0)

Tensiometru de brat Little Doctor LD 51S, cu mesaj vocal in limba romana, adaptor inclus, validat clinic, manseta 25-36 cm


 

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-adaptor-priza-inclus-validat-clinic

INDICAŢII PENTRU UTILIZARE
Dispozitivul este destinat pentru a măsura tensiunea arterială sistolică și diastolică și pentru a determina frecvenţa pulsului la pacienţii cu vârsta de la 15 ani. Dispozitivul este recomandat pentru utilizarea de către pacienţii cu vedere scăzută, cu tensiune arterială instabilă (neconstantă) sau cu hipertensiune arterială cunoscută la domiciliu ca o completare la observaţia medicală. Manșeta se potrivește pentru bratul cu o circumferinţă de aproximativ 25-36 cm.

PRINCIPIUL FUNCŢIONĂRII
Dispozitivul utilizează metoda oscilometrică pentru măsurarea tensiunii arteriale și a frecvenţei pulsului. Manșeta se înfășoară în jurul bratului și se umflă automat. Elementul sensibil al dispozitivului detectează vibraţiile ușoare ale tensiunii din manșetă, produse de expansiunea și contracţia arterei brahiale ca răspuns la fiecare bătaie a inimii. Amplitudinea undelor de tensiune este măsurată, convertită în milimetri de mercur și afișată pe ecran sub formă de valoare digitală.
Dispozitivul are 2 memorii de 90 de valori pentru stocarea rezultatelor măsurătorilor.

      Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-adaptor-priza-inclus-validat-clinic-componente

DENUMIRE PIESE ȘI COMPONENTE
1. UNITATE ELECTRONICĂ
2. ECRAN CRISTALIC LICHID.
3. GAURĂ PENTRU CONECTAREA MANȘETEI.
4. ȘTECĂRUL MANȘETEI.
5. POMPĂ DE AER.
6. MANȘETĂ.
7. GAURĂ PENTRU CONECTAREA SURSEI DE ALIMENTARE
8. SURSĂ DE ALIMENTARE LD-N057 (ESTE INCLUSĂ).
9. BUTONUL M2 (MEMORIE 2).
10. BUTON pornit / oprit
11. BUTONUL M1 (MEMORIE 1).
12. ELEMENTE DE ALIMENTARE.
13. TALONUL DE GARANŢIE.
14. INSTRUCŢIUNEA DE FOLOSIRE.
15. GEANTĂ.

LD51S-algoritm-fuzzy ALGORITMUL FUZZY

Tensiometrul LD 51S va poate spune cand bataile inimii dvs au un ritm anormal si in felul acesta puteti anunta cardiologul in timp util. Acest lucru este posibil datorita implementarii algoritmului Fuzzy, o tehnologie performanta prin care un senzor atasat aparatului detecteaza fluctuatia presiunii produse de extinderea si contractia arterei de pe incheietura ca urmare a batailor inimii.
LD51S-indicator-aritmie INDICATOR ARITMIE

Tensiometrul semnaleaza existenta posibilelor artimii cardiace.
LD51S-index-valori-tensiune-arteriala CLASIFICAREA OMS

Tensiometrul afiseaza valorile determinate conform clasificarii OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii)
LD51S-istoric-valori-memorate MEMORII

Tensiometrul are doua butoane ce permit memorarea a 90 de valori ale tensiunii arteriale pentru fiecare utilizator.
LD51S-dimensiune-manseta MANSETA CONFORTABILA

Poate fi utilizata pentru circumerinta bratului cu dimensiuni cuprinse intre 25-36 cm. Forma de manson ofera o utilizare simpla si rapida iar materialul special ofera confort si siguranta. Pentru rezultate precise este recomandat a se utiliza manseta de dimensiuni corespunzatoare.
LD51S-comunicare-orala SISTEM VOCAL

Este o functie de anuntare vocala foarte utila (anuntarea rezultatelor masuratorilor, continutul memoriei, recomandarile de utilizare a dispozitivului). Permite pacientilor cu deficiente de vedere sa utilizeze tensiometrul cu mai multa incredere.
LD51S-adaptor-priza-inclus ADAPTOR PRIZA INCLUS

Pachetul include si un adaptor LD-N057 pentru utilizarea tensiometrului prin conectare direct la priza.
LD51S-validare-clinica    
VALIDAT CLINIC

Validat clinic de BHS - British Hypertension Society (Societatea Britanica pentru Hipertensiune).RECOMANDĂRI PENTRU MĂSURAREA CORECTĂ
1. Pentru măsurarea corectă, trebuie să știţi că PRESIUNEA ARTERIALĂ ESTE SUPUSĂ VIBRAŢIILOR PUTERNICE CHIAR ȘI ÎN INTERVALE SCURTE DE TIMP. Nivelul tensiunii arteriale depinde de mulţi factori. De obicei, tensiunea este mai mică în timpul verii și mai mare în timpul iernii. Tensiunea arterială variază în funcţie de presiunea atmosferică, depinde de efortul fizic, excitabilitatea emoţională, stres și dietă. Medicamentele, băuturile alcoolice și fumatul au o mare influenţă asupra tensiunii. La multe persoane, chiar și procedura de măsurare a presiunii în clinică determină o creștere a indicilor. Prin urmare, tensiunea arterială măsurată la domiciliu este adesea diferită de presiunea măsurată în clinică. Întrucât tensiunea arterială crește la temperaturi scăzute, efectuaţi măsurările la temperatura camerei (aproximativ 20 °C). Dacă dispozitivul a fost păstrat la o temperatură scăzută, lăsaţi-l să stea la temperatura camerei timp de cel puţin 1 oră înainte de utilizare, în caz contrar rezultatul măsurătorii poate fi eronat. În timpul zilei, diferenţa de indice la persoanele sănătoase poate fi de 30-50 mm Hg. presiunea sistolică (superioară) și până la 10 mm Hg. presiune diastolică (inferioară). La fiecare persoană dependenţa tensiunii arteriale de diferiţi factori este individuală. Prin urmare, se recomandă păstrarea unui jurnal special de indice a tensiunii arteriale.
2. În cazul bolilor cardiovasculare și al altor boli care necesită monitorizarea tensiunii arteriale, efectuaţi măsurări în timpul orelor determinate de medicul dumneavoastră. ADMINISTRAREA SAU MODIFICAREA DOZEI MEDICAMENTULUI ADMINISTRAT ESTE NECESAR SĂ FIE EFECTUATĂ NUMAI LA PRESCRIPŢIA MEDICULUI CURANT.
3. Cu astfel de tulburări cum ar fi scleroza vasculară profundă, unda slabă a pulsului, precum și la pacienţii cu aritmii pronunţate ale contracţiilor inimii, măsurarea corectă a tensiunii arteriale poate fi dificilă. ÎN ACESTE CAZURI, ESTE NECESARĂ CONSULTAREA PRIVIND FOLOSIREA DISPOZITIVULUI ELECTRONIC LA MEDIC.
4. PENTRU A OBŢINE valori CORECTE ALE PRESIUNII ARTERIALE ATUNCI CÂND UTILIZAŢI DISPOZITIVUL ELECTRONIC, ESTE NECESAR DE PĂSTRAT LINIȘTEA ÎN TIMPUL MĂSURĂRII . Măsurarea tensiunii arteriale trebuie efectuată într-un mediu calm, confortabil, la temperatura camerei. Cu o oră înainte de măsurare, excludeţi luarea mesei, cu 1,5-2 ore – fumatul, consumul de băuturi tonice, alcool.
5. Precizia măsurării tensiunii arteriale depinde de potrivirea manșetei dispozitivului la mărimea mâinii dvs. MANȘETA NU TREBUIE SĂ FIE MICĂ SAU MAI MARE .
6. Măsurările repetate se efectuează la intervale de 3 minute pentru a restabili circulaţia sângelui. Cu toate acestea, persoanele care suferă de ateroscleroză severă, datorită unei pierderi semnificative a elasticităţii vasculare, necesită un interval mai lung de timp între măsurări (10-15 minute). Aceasta se aplică și la pacienţii care suferă de diabet zaharat de lungă durată. Pentru o determinare mai precisă a tensiunii arteriale, se recomandă efectuarea unei serii de 3 măsurări consecutive și folosirea valorii medii a rezultatelor măsurărilor.

INSTALAREA BATERIEI

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-instalarea-bateriilor

POZIŢIA CORECTĂ LA MĂSURARE

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-pozitie-corecta

PREGĂTIREA MANȘETEI

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-pregatirea-mansetei

ORDINEA MĂSURĂRII
Dispozitivul are o funcţie de acompaniere vocală “VS”, prin urmare, înainte de a fi utilizat, este necesar să faceţi setări preliminare: să selectaţi nivelul volumului și limba de acompaniere vocală.

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-ordinea-masurarii

ALEGEREA LIMBII PENTRU ACOMPANIEREA VOCALĂ
L1 - Poloneză;
L2 - Ungară;
L3 - Română;
L4 - Rusă;
L5 - Ucraineană
În dispozitiv este instalată implicit limba poloneză. Va trebui sa schimbati limba dorita inainte de utilizarea aparatului.

FUNCŢIA DE MEMORIE
1. Rezultatul fiecărei măsurări (tensiune și puls) poate fi salvată în memoria dispozitivului. Pentru aceasta, după măsurare, în timp de 3 minute, trebuie să selectaţi memoria M1 sau M2 pentru salvare.
2. În fiecare memorie a dispozitivului pot fi salvate până la 90 de măsurări și valoarea medie a ultimelor 3. Când numărul măsurărilor va depăși 90, atunci datele cele mai vechi vor fi înlocuite automat cu datele măsurătorilor ulterioare.
3. Puteţi vizualiza conţinutul memoriei dispozitivului apăsând butonul M1 sau M2. La prima apăsare a butonului M1 (sau M2), pe ecran va apărea valoarea medie a ultimelor 3 măsurări memorate în memoria M1 (sau M2), indicată prin simbolul “A” . La apăsarea repetată a butonului M1 (sau M2), pe ecran va apărea indicatorul memoriei selectate M1 (sau M2) și numărul celulei de memorie, iar după 1 secundă va fi afi șat conţinutul ei (fi g. 6.2), duplicat cu acompanierea vocală.
Fiecare apăsare a butonului M1 (sau M2) provoacă trecerea la următoarea celulă de memorie.
Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-memorii

CARACTERISTICI TEHNICE

 • Metoda de măsurare: oscilometrica
 • Display: Cristal lichid
 • Interval masurare tensiune arteriala in manseta: De la 0 până la 300 mm Hg.
 • Interval masurare tensiune arteriala sistolica: 40 -260 mm Hg.
 • Interval masurare tensiune arteriala diastolica: 40 -160 mm Hg.
 • Frecvenţa pulsului: 1/min
 • Limitele erorii absolute admise la măsurarea tensiunii, mm Hg.: ±3 %
 • Limitele erorii relative admise la măsurarea frecvenţei pulsului: ±5
 • Pomparea: Automată (pompă de aer)
 • Eliberarea aerului în timpulă măsurării: Automat
 • Memorie: 2 x 90 măsurări + valoarea medie a ultimelor 3 masuratori pentru fiecare bloc de memorie
 • Voltajul alimentării: V 6
 • Tipul alimentării: 4 baterii AA (LR6) sau o sursă de alimentare, nu mai mică de 600 mA
 • Consumul max. de energie:  3,6 W
 • Valorile limită de tensiune: De la 4,5 până la 6 V
 • SURSĂ DE ALIMENTARE: LD-N057 (ESTE INCLUSĂ)
 • Tensiunea de ieșire, V: 6 ± 5%
 • Curentul maxim de sarcină: 1,0 A
 • Tensiunea de intrare: ~ 100-240 V, 50/60 Hz
 • Dimensiuni: 64 x 70 x 43 mm
 • Greutatea:  85 g
 • lungimea cablului de conectare: 1500 ± 50 mm
 • Condiţiile de exploatare:
  temperatura, ° C: De la 10 până la 40
  umiditate relativă,% Rh: 85 și mai puţin
 • Condiţiile de depozitare și transport:
  temperatura, ° C: De la minus 20 până la 50
  umiditate relativă,% Rh: 85 și mai puţin
 • Limba acompanierii vocale: Poloneză, ungară, română, rusă, ucraineană
 • Mărimea manșetei: Adult (circumferinţa bratului 25-36 cm)


Fabricarea dispozitivelor respectă standardul internaţional ISO 13485. Dispozitivul LD51s respectă Directiva Europeană MDD 93/42/EEC, standardele internaţionale EN980, EN1041, EN1060-1, EN1060-3, EN10601-1-2, ISO 14971.

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-adaptor-priza-inclus-validat-clinic-continut

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-adaptor-priza-inclus-validat-clinic-linemed

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-adaptor-priza-inclus-validat-clinic-detaliu

Tensiometru-brat-Little-Doctor-LD51S-mesaj-vocal-limba-romana-ambalaj


Producator: Little Doctor

Garantie: 2 ani

Tensiometru de brat Little Doctor LD 51S, cu mesaj vocal in limba romana, adaptor inclus, validat clinic, manseta 25-36 cm

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Scrie un review


Review-ul a fost trimis cu succes.

Suport clienti L-Vi: 9-16

0732.153.151 comenzi@linemed.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!