Aparat de ambalare in vid Laica VT3120 Profesional, compresor 130W

Ambalarea in vid - descrierea procedeului
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid. Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata. In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:
- Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 ori;
- Economiseste spatiu in frigider;
- Ambalarea se poate face si pentru produsele fragile.



Timpul de conservare al alimentelor ambalate in vid:
Alimente conservate prin congelare (-16oC/ -20oC) |
Timp de conservare in conditii normale de depozitare |
Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Carne |
4-5 luni |
15-20 luni |
Peste |
3-4 luni |
12 luni |
Legume |
10 luni |
18-24 luni |
Alimente pastrate in frigider (+3oC/ +6oC) |
Timp de conservare in conditii normale de depozitare |
Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Carne cruda |
2-3 zile |
6-9 zile |
Peste proaspat |
1-3 zile |
4-5 zile |
Vanat |
2 zile |
6 zile |
Salam feliat |
4-6 zile |
22 zile |
Salam |
7-14 zile |
25-40 zile |
Cascaval |
6-20 zile |
25-60 zile |
Legume |
1-4 zile |
8-10 zile |
Fructe |
5-8 zile |
10-14 zile |
Paste/Orez/Lasagna |
2-3 zile |
6-9 zile |
Carne gatita |
3-4 zile |
10-15 zile |
Dulciuri, deserturi |
5 zile |
18-20 zile |
Alimente pastrate la temperatura camerei (+23oC/ +27oC) |
Timp de conservare in conditii normale de depozitare |
Timp de conservare dupa ambalare in vid |
Paine |
2 zile |
6-8 zile |
Biscuiti |
4-5 luni |
12 luni |
Paste/orez |
6 luni |
12 luni |
Faina |
4 luni |
12 luni |
Cafea |
3 luni |
12 luni |
Ceai |
5 luni |
12 luni |
Fructe uscate |
4 luni |
12 luni |

- Fructele si legumele dumneavoastra vor fi pastrate in conditii optime datorita aparatului de vidat Laica VT3120 Profesional
- Aparatul de vidat Laica VT3120 Profesional absoarbe aerul din pungile cu produse alimentare si apoi le inchide ermetic.
- Laica VT3120 functioneaza complet automat cu ajutorul unui compresor de mare putere dotat cu pompa dubla de aspirare.
- Comandarea functiilor se face de la cele 7 taste. Display-ul de pe capac indica progresul procesului selectat.
- Puterea de aspiratie se poate selecta intre cele doua moduri de vacuum: normal sau delicat.
- Puteti opta pentru 3 tipuri de sigilare a pungii pentru alimente uscate, umede sau ude.
- Aparatul de vidat Laica VT3120 este dotat cu functia de marinare rapida.
- Pentru o utilizare mai usoara, aparatul de vidat Laica VT3120 este prevazut cu compartiment pentru pastrarea rolei si cutter pentru o taiere facila a rolei la dimesiunea potrivita.

- Tasta "VACUUM": apăsând această tastă puteți selecta puterea de aspirație a aparatului: GENTLE pentru alimente delicate și fragile, NORMAL pentru toate celelalte alimente.
- Tasta "FOOD": apăsând această tastă puteți selecta tipul de lipire al aparatului: DRY pentru alimente uscate care au nevoie de timp scurt de sigilare, MOIST pentru alimente umede care conţin lichide și WET pentru alimente ude.
- Tasta "AUTOMATIC / STOP": aparatul va selecta automat ciclul de aspiratie și sigilare a pungii.
- Tasta “SEAL”: dacă apăsaţi această tastă aparatul va efectua sigilarea; se blochează aspirarea aerului şi punga este sigilată în mod automat.
- Tasta “PULSE VACUUM”: această tastă permite vidarea cu impulsuri, la apăsare începe aspirația iar la eliberare se opreste.
- Tasta “CANISTER”: apăsând această tastă aparatul va incepe ciclul de vidare pentru recipiente.
- Tasta “MARINATE”: apăsând această tastă aparatul va incepe ciclul specific pentru marinare rapidă.
- Afisaj “PROGRESS”: indicator luminos numeric care arata progresul procesului selectat.
In cazul alimentelor fragile, utilizatorul poate comanda, oricand considera necesar, oprirea procedeului de vidare si sigilarea pungii prin apasarea tastei SEAL.
Pentru o sigilare cat mai siguraa pungilor, aparatul este dotat cu banda dubla de sigilare.
Aparatul de vidat este dotat cu camera de colectare a lichidelor pentru a permite eliminarea eventualelor lichide in exces.
Compresorul are o capacitate maxima de aspiratie de 20 litri/minut.
Poate vida hrana umeda si alimente uscate.

- capacitate max 20 l/min;
- putere compresor: 130W;
- putere de aspirare: -900 mbar;
- alimentare la priza 220V-50 Hz;
- dimensiuni L= 40,0; W= 20,0; D= 16,0 cm;
- latimea maxima punga / rola: 30 cm;
- greutatea: 2,8 kg.

- aparat de vidat Laica VT3120
- o rola de dimensiuni 20 x 500 cm.
- o rola de dimensiuni 28 x 500 cm.
- cutter pentru taiat role integrat in carcasa
- furtun pentru vidarea recipientelor
- certificat de garantie (2 ani),
- manual de utilizare in limba romana
Aparatul de vidat Laica se poate folosi cu urmatoarele comsumabile:
- orice punga sau rola marca Laica, latimea maxima a pungii fiind 30 de cm;
- pungile refolosibile VT3506 si VT3507;
- caserola pentru marinare VT3304.








Accesorii optionale

Termen de garantie: 2 ani
Producator: Laica - Italia


Ion Baldovin,
Produs excelent, pret mai bun decat restul ofertelor de pe piata, achizitie rapida, livrare promta chiar a doua zi.
RaspundeA fost util acest review?