Temperatura corpului si febra

Termenul de “temperatura corpului” se refera in mod obisnuit la temperatura din interiorul corpului. Aceasta temperatura trebuie mentinuta pentru a asigura functionarea stabila a functiilor vitale, inclusiv a creierului, organelor interne si a arterelor principale.

Atingerea diferitelor parti ale corpului va arata ca unele parti sunt calde iar altele reci. De asemenea, masuratorile efectuate in aceste locuri pot fi afectate de salivă, sudoare și umiditatea din piele. Mancatul, imbaiatul, efortul fizic – chiar si plansul – toate pot afecta temperatura corpului.

“Temperatura normala” este de regula situata undeva in jurul valorii de 37 °C (98,6 °F). Cu toatea acestea, temperatura normala nu este aceeasi pentru toti oamenii. Valorile temperaturii pot varia o data cu varsta, sau chiar si in diferite momente ale zilei. In mod obisnuit, cea mai scazuta valoare se inregistreaza dimineata, cea mai inalta valoare se inregistreaza dup-amiaza iar seara este ceva mai scazuta.

Pentru a va putea da seama cand cineva din familia dumneavoastra are febra, este imporant sa le cunoasteti temperatura corpului atunci cand sunt bine.

Febra este un sistem de aparare al organismului. Atunci cand in corpul dumneavoastra sunt prezenti virusi sau bacterii ce il fac sa nu mai functioneze corespunzator, organismul intra in defensiva si activeaza sistemul imunitar. Cand se intampla acest lucru, un centru nervos din creier permite corpului sa creasca temperatura (mentinuta pana atunci la un nivel constant). Aceasta temperatura ridicata grabeste  metabolismul si previne cresterea numarului de agenti patogeni.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.