Producători
 
Coşul meu
0 obiecte
 
 • Analizoare corporale

 • Aparate aerosoli

 • Tensiometre Digitale

 • Filtre Brita Maxtra+

 • Toalete portabile PortaPotti Thetford

Tensiometru digital de brat automat MicroLife BP A200 Afib, ADAPTOR PRIZA, conectare PC, manseta 22-42 cm, 5 ani garantie

Tensiometru digital de brat automat MicroLife BP A200 Afib, ADAPTOR PRIZA, conectare PC, manseta 22-42 cm, 5 ani garantie
Click pentru mărire
Preţ: 357 RON
Stoc: in stoc
Model: BP A200
Producător: MicroLife
Rating Mediu: Fără Rating

Tensiometru digital de brat automat MicroLife BP A200 Afib, ADAPTOR PRIZA, conectare PC, manseta 22-42 cm, 5 ani garantie

 

BP A200 Afib ÎŢI DĂ RĂSPUNSUL!
Primul tensiometru din lume care detectează fibrilaţia atrială cu o precizie de 99%!

caracteristici-tensiometru-digital-de-brat-automat-MicroLife-BP-A200-Afib

 • Măsurări de mare acurateţe cu AFIB (Detectarea Fibrilaţiei Atriale) şi MAM (Metoda Mediei Microlife)
 • Validat clinic (conform protocolului BHS – British Hypertension Society)
 • Recomandat de medici

tehnologia-AFIB


Vezi tabel comparativ cu tensiometrele Microlife (0.3 Mb)
tabel comparativ

fibrilatia-atriala-tensiometru-digital-brat

Acest aparat de măsurat tensiunea arterială Microlife este un instrument medical sigur pentru efectuarea de măsurări pe braţul superior (de la umăr la cot). Este simplu de utilizat, precis și este recomandat în special pentru măsurarea tensiunii arteriale la domiciliu. Acest instrument a fost proiectat în colaborare cu medici și testele clinice au dovedit precizia măsurării ca fiind extrem de ridicată.*

Metoda de detecţie AFIB elaborată de Microlife este cea mai avansată tehnologie din lume pentru detectarea precoce a fibrilaţiei atriale (AFIB) și a hipertensiunii arteriale. Aceștia sunt cei doi factori de risc major, care în timp pot crește riscul bolilor cardiovasculare și al atacului cerebral. Este important să detectaţi fibrilaţia atrială și hipertensiunea într-un stadiu incipient, chiar dacă probabil nu resimţiţi niciun simptom. Un tratament corespunzător poate reduce riscul unui atac cerebral. Din acest motiv, este recomandabil să vă prezentaţi la medic dacă aparatul dă un semnal de AFIB în timp ce vă măsuraţi tensiunea. Algoritmul AFIB creat de Microlife a fost investigat clinic de către cercetători proeminenţi din mediul clinic și s-a demonstrat că aparatul detectează pacienţii cu AFIB cu o precizie de 97-100%.

Tensiometrul este testat în concordanţă cu protocolul British Hypertension Society (BHS - Societatea Britanică de Hipertensiune Arterială).

caracteristicile-Tensiometrului-digital-de-brat-automat-MicroLife-BP-A200-Afib


Date importante despre fibrilaţia atrială (AFIB)

Ce este fibrilaţia atrială (AFIB)?
În mod normal, inima se contractă și se relaxează în mod regulat. Anumite celule din inima dumneavoastră produc semnale electrice care o determină să se contracte și să pompeze sânge. Fibrilaţia atriala apare atunci când în cele două camere superioare ale inimii, numite atrii, sunt prezente semnale electrice rapide, dezorganizate, care provoacă contracţii foarte rapide și neregulate ale acestora (adică fibrilaţie). Fibrilaţia atrială este cea mai comună formă de aritmie cardiacă (sau tulburare de ritm). Se poate trăi cu fibrilaţie atrială, dar aceasta poate provoca și alte probleme de ritm, oboseală cronică, crize cardiace și - cel mai rău dintre toate - atac cerebral. De aceea aveţi nevoie de un medic pentru a vă ţine problema sub control.

Cum îmi afectează AFIB familia sau pe mine?
Unul din șase atacuri cerebrale are legătură cu AFIB. În timp ce la o persoană de peste 65 ani ne putem aștepta la fibrilaţie atrială, iată că aceasta poate să apară și la indivizi de numai 40 ani. Diagnosticarea timpurie ajută la reducerea riscului de atac cerebral.

Microlife oferă o cale comodă de detectare a AFIB (numai în modul MAM)
A-ţi cunoaște tensiunea arterială și a afla dacă tu sau famillia ta aveţi AFIB ajută la reducerea riscului de infarct. Metoda de detecţie oferită de Microlife permite evidenţierea AFIB chiar în timpul măsurării tensiunii arteriale.

Factori de risc pe care îi puteţi controla
Atât tensiunea arterială cât și AFIB sunt factori de risc consideraţi «controlabili» în cazul atacului cerebral. A-ţi cunoaște tensiunea arterială și a afla dacă ai sau nu AFIB este primul pas în prevenirea proactivă a atacului cerebral.


Microlife

Conectarea la calculatorul personal (PC)

 • Acest instrument se poate folosi conectat la un calculator personal (PC) care rulează programul «Microlife Blood Pressure Analyser (BPA)». Datele din memorie se pot transfera prin conectarea la calculator cu ajutorul unui cablu de date.
 • În cazul în care CD-ul și cablul nu sunt incluse, descărcaţi soft-ul BPA de pe www.microlife.com si folosiţi un cablu USB standard.

Tehnologia MAM (Microlife Average Mode) – „metoda mediei Microlife”

Microlife Average Mode (MAM)

Consta in efectuarea a 3 masurari succesive, urmate de analiza si interpretarea automata a valorilor obtinute, pentru a oferi un rezultat cat mai apropiat de valoarea reala a tensiunii arteriale. Tensiometrele Microlife prevazute cu aceasta tehnologie au primit ratingul maxim A/A din partea Societatii Britanice de Hipertensiune pentru precizie si simplitate in utilizare.

 

Despre MAM si AFIB


Specificaţii tehnice
Manseta: 22-42 cm

Memorare: 200 masuratori cu data / ora

Temperatura de funcţionare:
• 10 - 40 ˚C
• 15 - 95 % umiditate relativă maximă
Temperatura de păstrare:
• -20 - +55 ˚C / -4 - +131 ˚F
• 15 - 95 % umiditate relativă maximă
Greutate: 560 g (inclusiv bateriile)
Dimensiuni: 152 x 92 x 42 mm
Metoda de măsurare: oscilometric, corespunzător metodei Korotkoff: Faza I sistolic, Faza V diastolic
Domeniul de măsurare:
20 - 280 mmHg – tensiune arterială
40 - 200 bătăi pe minut – puls
Domeniu de afișare a presiunii manșetei: 0 - 299 mmHg
Rezoluţie: 1 mmHg
Precizie statică: presiune în intervalul ± 3 mmHg
Precizia pulsului: ±5 % din valoarea măsurată
Sursa de tensiune: • 4 baterii de 1,5 V; format AA
• Adaptor de reţea 6V CC, 600 mA (opţional)
Standarde de referinţă: EN 1060-1 /-3 /-4; IEC 60601-1; IEC 60601-1-2 (EMC)

MicroLife-A200-Afib-Tensiometru-digital-de-brat-automat

Continut pachet

 • tensiometru digital de brat Microlife A200 cu manseta pentru circumferinta bratului cuprinsa intre 22-42 cm
 • adaptor priza
 • baterii
 • soft si cablu USB pentru conectarea la PC (softul este in limba engleza / germana / franceza / italiana / rusa / spaniola)
 • geanta pentru pastrare / transport
 • manual de utilizare in limba romana
 • certificat de garantie

 

ATACUL CEREBRAL – statistici

 • Prima cauză a invalidităţii
 • A doua cauză a demenţei
 • A treia cauză de deces

atac-cerebral

În lume, la fiecare 6 secunde, o persoană face un ATAC CEREBRAL, indiferent de vârstă sau sex.
Anual, 15 milioane de oameni suferă un ATAC CEREBRAL.
Circa 650.000 persoane mor anual de ATAC CEREBRAL în Europa.
2 din 3 ATACURI CEREBRALE ar putea fi evitate printr-un stil de viaţă sănătos şi conştientizarea unor factori de risc importanţi, cum ar fi tensiunea arterială, fibrilaţia atrială, diabetul şi colesterolul mărit. Persoanele cu un profil de risc ridicat pot preveni ATACUL CEREBRAL printr-un tratament corespunzător.
Oamenii cred că ATACUL CEREBRAL loveşte numai persoanele în vârstă; în fapt populaţia mai tânără este şi ea afectată. Aproape un sfert din cazuri apar la persoane cu vârsta mai mică de 65 ani.

 

FIBRILAŢIA ATRIALĂ – statistici
fibrilatia-atriala

FIBRILAŢIA ATRIALĂ este răspunzătoare pentru 20% dintre ATACURILE CEREBRALE, fiind totodată principala cauză a acestora.
Persoanele cu FIBRILAŢIE ATRIALĂ prezintă un risc de ATAC CEREBRAL de 3 până la 5 ori mai mare decât cele care nu au această afecţiune.
Mortalitatea şi invaliditatea sunt mai ridicate în cazurile de ATAC CEREBRAL asociate cu FIBRILAŢIE ATRIALĂ decât în restul cazurilor.
FIBRILAŢIA ATRIALĂ este adesea asimptomatică şi de obicei nu este diagnosticată de la început.
Studiile recente arată că în peste 10% dintre ATACURILE CEREBRALE, FIBRILAŢIA ATRIALĂ este asimptomatică. În aceste cazuri, FIBRILAŢIA ATRIALĂ a fost diagnosticată abia după ce pacientul a suferit ATACUL CEREBRAL.
FIBRILAŢIA ATRIALĂ este o tulburare de ritm cardiac a cărei frecvenţă de apariţie creşte cu vârsta.
Ea apare la aproximativ 0,5% din populaţie în jurul vârstei de 50 de ani, dar creşte la 10% după vârsta de 65 de ani.
Se estimează că în Europa sunt 4,5 milioane de persoane afectate de FIBRILAŢIE ATRIALĂ, iar anual apar circa 300.000 de cazuri noi.
În ultimii 20 de ani, cazurile de spitalizare cauzate de FIBRILAŢIA ATRIALĂ au crescut cu 60%.
Estimările arată că până în 2050 numărul pacienţilor cu FIBRILAŢIE ATRIALĂ se va dubla.

 

Diagnosticul FIBRILAŢIEI ATRIALE cu ajutorul ECG

diagnosticul-fibrilatiei-atriale

Diagnosticul de FIBRILAŢIE ATRIALĂ se stabileşte în principal cu ajutorul electrocardiogramei, care arată absenţa undelor P, înlocuite prin unde F, în fapt nişte mici ondulaţii neregulate. Acestea au o frecvenţă de circa 500 pe minut şi se manifestă continuu, pe durata întregului ciclu cardiac.
Electrocardiograma are o sensibilitate de 91% şi o specificitate de 99%.
- specificitate = capacitatea unui test de a-i identifica corect pe cei care nu au boala ca fiind persoane sănătoase. Exprimă proporţia rezultatelor negative în rândul celor sănătoşi.
- sensibilitate = capacitatea unui test de a-i identifica în mod real pe cei care au boala. Exprimă proporţia rezultatelor pozitive în rândul celor bolnavi.

 

Depistarea FIBRILAŢIEI ATRIALE prin luarea pulsului

depistarea-fibrilatiei-atriale

Până de curând, metoda uzuală de depistare a FIBRILAŢIEI ATRIALE utilizată de medic consta în luarea pulsului la nivelul arterei radiale de la încheietura mâinii. Multe asociaţii profesionale din lume încă susţin această metodă pentru un diagnostic precoce al FIBRILAŢIEI ATRIALE, ba chiar
recomandă învăţarea ei de către fiecare dintre noi.
În realitate, palparea pulsului timp de 60 de secunde la nivelul arterei radiale este un procedeu simplu pentru medic, dar prezintă dificultăţi pentru depistarea bolii la nivelul populaţiei.
Din păcate, această metodă nu este aplicată în mod regulat, în special în lipsa simptomelor. 
În plus, diagnosticarea unei aritmii cardiace prin simpla palpare arterială are o probabilitate de eroare de 30%!


Depistarea FIBRILAŢIEI ATRIALE cu MICROLIFE AFIB

afib

Două studii efectuate pe un număr de 500 subiecţi au demonstrat că tehnologia AFIB de detectare a FIBRILAŢIEI ATRIALE bazată pe măsurarea automată a tensiunii arteriale prin metoda oscilometrică are o sensibilitate şi o specificitate ridicate, comparabile cu electrocardiograma.
AFIB are o sensibilitate de 97-100% (99% în medie) şi o specificitate de 89%.
În urma studiului clinic efectuat asupra tehnologiei MICROLIFE AFIB, Dr. G.S. Stergiou, unul dintre cei mai importanţi cercetători din Europa în domeniul hipertensiunii şi fibrilaţiei atriale, declara:

“Aceste date sugerează că un instrument electronic pentru automonitorizarea tensiunii arteriale la domiciliu, având implementat un algoritm pentru depistarea fibrilaţiei atriale, are o precizie excelentă în stabilirea diagnosticului şi, prin urmare, poate fi folosit cu succes la depistarea precoce a acestei afecţiuni”.

Dr. G.S. Stergiou, Hypertension Center, Sotiria Hospital, Athens Greece.

Cui se adresează tehnologia AFIB?

 • TUTUROR PACIENŢILOR, pentru măsurarea TENSIUNII ARTERIALE şi depistarea FIBRILAŢIEI ATRIALE.
 • PACIENŢILOR CU FIBRILAŢIE ATRIALĂ PAROXISTICĂ, pentru supravegherea atât a formei asimptomatice, cât şi a formei simptomatice.
 • PACIENŢILOR AL CĂROR RITM CARDIAC A FOST NORMALIZAT cu medicamente antiaritmice, cardioversie electrică sau proceduri chirurgicale, pentru controlul recăderii FIBRILAŢIEI ATRIALE.
 • PACIENŢILOR CU ARITMII, FIBRILAŢIE ATRIALĂ CRONICĂ SAU PERSISTENTĂ, dacă ritmul nu are anomalii semnificative. Tehnologia MAM, care repetă măsurările în mod automat, s-a demonstrat a fi în mod deosebit eficace la aceşti pacienţi, oferindu-le măsurări sigure ale tensiunii arteriale.

Tehnologia MICROLIFE AFIB nu pune un diagnostic. Ea reprezintă un instrument adecvat şi sigur pentru depistarea FIBRILAŢIEI ATRIALE în rândul populaţiei, în vederea prevenirii ATACULUI CEREBRAL.

În mod special, AFIB este indicată pentru identificarea FIBRILAŢIEI ATRIALE la pacienţii asimptomatici.

Mai mult, această tehnologie este utilă pentru monitorizarea continuă la domiciliu a PACIENŢILOR HIPERTENSIVI cu FIBRILAŢIE ATRIALĂ.


Descarca manual de utilizare pentru Tensiometru digital de brat MicroLife BP A200 Afib

 

Producator: Microlife - Elvetia

Garantie: 5 ani

Tensiometru Microlife

Scrieţi comentariul
Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Nu sunt imagini adiţionale pentru acest produs.
Inchide definitiv Advert Special Offer