Producători
 
Coşul meu
0 obiecte
 
 • Analizoare corporale

 • Aparate aerosoli

 • Tensiometre Digitale

 • Filtre Brita Maxtra+

 • Toalete portabile PortaPotti Thetford

Tensiometru Veroval duo control - de brat, 4 validari clinice, 5 ani garantie, transfer date

Tensiometru Veroval duo control - de brat, 4 validari clinice, 5 ani garantie, transfer date
Click pentru mărire
Preţ: 379 RON
Stoc: Verifica stoc!
Model: 9255*5
Producător: Veroval - Hartmann
Rating Mediu: 5 din 5 Stele!

Opţiuni Disponibile:
Aleg varianta cu:
Optiune Manseta:
Optiune adaptor priza:

Tensiometru de brat Veroval duo control, 4 validari clinice, 5 ani garantie, cablu USB pentru transfer date

Veroval® duo control inlocuieste modelul Tensoval Duo Control

Tensiometrul Veroval® duo control este un produs de calitate pentru măsurarea complet automată a tensiunii arteriale la nivelul braţului persoanelor adulte, potrivit atât pentru uz clinic, cât şi pentru uz la domiciliu. Fără reglaj prealabil şi printr-un proces de umflare automată şi confortabilă a manşetei, acest dispozitiv permite o măsurare uşoară, rapidă şi sigură a tensiunii arteriale sistolice şi diastolice, precum şi a frecvenţei pulsului. Tensiometrul detectează, de asemenea, eventualele ritmuri cardiace neregulate.
Cu ajutorul cablului USB ce face parte din pachetul livrat, tensiometrul poate fi conectat la un PC. Valorile măsurate pot fi analizate pe un PC cu ajutorul software-ului Veroval® medi.connect.

Veroval_Duo_Control-tensiometru-digital-brat-validat-clinic-linemed

Avantaje

 • Tensiometru Hartmann Veroval Duo Control, de brat, complet automat
 • 2 metode de masurare: Korotkoff (metoda folosita de medici in cabinet) si oscilometrica
 • Detecteaza si semnalizeaza aritmia cardiaca si ofera valori precise si in prezenta tulburarilor de ritm
 • Asigura o masurare corecta datorita mansetei patentate cu sistem “Secure fit”, indicatorului pentru pozitionarea corecta a mansetei si indicatorului de repaus si control al temperaturii ambientale
 • Sistem semafor pentru interpretarea usoara a rezultatelor
 • Aplicatie online de stocare si monitorizare a valorilor – Veroval medi.connect (cu ajutorul cablului USB inclus in pachet se pot transfera, memora, analiza si compara sau trimite medicului rezultatele fiecarei masuratori)
   


Tehnologia Duo Sensor
Tehnologia de ultimă generaţie Duo Sensor combină două tehnologii profesionale de măsurare: tehnologia oscilometrică şi tehnologia Korotkoff. În timp ce majoritatea tensiometrelor automate utilizează exclusiv tehnologia oscilometrică, tehnologia Duo Sensor foloseşte complementar principiul de măsurare Korotkoff, de maximă precizie, utilizat şi de către medici pentru măsurarea tensiunii arteriale. Această metodă se caracterizează printr-o acurateţe deosebită a rezultatelor, chiar şi în cazul pacienţilor cu diverse tulburări de ritm cardiac.
Medicii folosesc stetoscopul pentru a asculta sunetele Korotkoff, ceea ce îi ajută la determinarea tensiunii arteriale; tensiometrul Veroval® duo control face exact acelaşi lucru prin intermediul unui microfon încorporat.

Astfel, tehnologia Duo Sensor oferă rezultate exacte, fiind totodată uşor de utilizat.

Tehnologia Korotkoff este utilizata si de catre medici in determinarea tensiunii arteriale, fiind cea mai precisa metoda –“standardul de aur in masurarea tensiunii arteriale”, oferind acuratete deosebita a rezultatelor corecte si in cazul pacientilor cu aritmie cardiaca.
In cazuri rare, sunetele pulsului sunt atat de slabe, incat nu pot fi detectate folosind metoda Korotkoff. In aceste situatii tehnologia Duo Sensor va afisa valori determinate conform metodei oscilometrice, bazata pe undele pulsului si nu pe sunete.

tehnologie-Duo_Sensor-veroval-duo-control-linemedTehnologia Comfort Air
Cu ajutorul tehnologiei Comfort Air, valoarea sistolică este estimată încă din timpul umflării manşetei şi, pe baza acesteia, presiunea de umflare se adaptează la valoarea necesară pentru măsurarea tensiunii arteriale. Această adaptare sporeşte confortul în timpul măsurării la nivelul braţului.

Acest dispozitiv Veroval® inovator, cu tehnologia Comfort Air, asigură o măsurare confortabilă. Presiunea individuală de umflare este determinată independent la fiecare măsurare şi depinde de tensiunea sistolică respectivă.

tehnologie-comfort-air-veroval-duo-control-linemed


Descrierea dispozitivului şi a ecranului

Tensiometru
1 Ecran LCD generos, luminat
2 Tastă START/STOP
3 Tastă de memorie Utilizator 1
4 Tastă de memorie Utilizator 2
5 Mufă de conectare a manşetei
6 Compartiment pentru baterii
7 Port USB
8 Mufă pentru conectare la priză

Manşetă
9 Manşetă Secure fit (a) cu instrucţiuni de aplicare (b)
10 Clapetă de prindere pentru fixarea manşetei
11 Scală gradată pentru reglarea corectă a manşetei
12 Dispozitiv de conectare a manşetei
13 Furtun extra lung al manşetei
14 Decupaj în zona de flexie a cotului, pentru o aplicare corectă și sigură

Ecran
15 Tensiune sistolică
16 Tensiune diastolică
17 Frecvenţa pulsului
18 Simbol care se aprinde intermitent pe timpul măsurării şi determinării pulsului
19 Ritm cardiac neregulat
20 Măsurare oscilometrică
21 Măsurare Korotkoff
22 Sistem semafor pentru valorile dvs. / bară de progres
23 „Măsurare OK”/ controlul poziţiei manşetei / simbol de confirmare a poziţiei de repaus
24 Simbol pentru temperatură
25 Memoria utilizatorului
26 Simbol pentru baterii
27 Valoare medie (A), dimineaţa (AM), seara (PM) / numărul poziţiei de memorare
28 Afişaj dată şi oră

prezentare-tensiometru-brat-veroval-duo-control-linemed


Indicație:
Veroval® duo control este un tensiometru pentru braţ complet automat, non-invaziv şi reutilizabil, conceput pentru monitorizarea tranzitorie a tensiunii arteriale sistolice şi diastolice, precum şi a frecvenţei pulsului, la persoane adulte, care poate fi utilizat în egală măsură de nespecialişti şi de specialişti în sănătate, în mediul clinic sau la domiciliu.

 • Utilizaţi dispozitivul exclusiv pentru măsurarea tensiunii arteriale la nivelul brațului. Nu aplicați manşeta pe alte porţiuni ale corpului.
 • Folosiţi numai manşeta livrată sau o manşetă de schimb originală. În caz contrar, valorile măsurate vor fi incorecte.
 • Utilizaţi dispozitivul numai la persoane la care circumferinţa braţului se înscrie în intervalul specificat.


Indicaţii importante privind măsurarea independentă

 • Chiar şi modificările minore ale factorilor interni şi externi (de exemplu, respiraţia profundă, alimentele stimulante, vorbitul, emoţiile, factorii climatici) provoacă oscilaţii ale tensiunii arteriale. Astfel se explică de ce la cabinetul medical sau la farmacie se obţin, adesea, valori diferite ale tensiunii arteriale.
 • Rezultatele măsurării depind, în primul rând, de locul şi poziţia măsurării (şezând, stând în picioare, întins). Acestea mai sunt influenţate, de exemplu, de efort şi de starea psihologică a pacientului. Pentru a obţine valori comparabile, realizaţi măsurarea în acelaşi loc şi în aceeaşi poziţie.
 • Afecţiunile cardiovasculare pot provoca măsurări eronate, respectiv pot afecta acurateţea măsurării. Acelaşi lucru se întâmplă şi atunci când tensiunea arterială este foarte scăzută, în cazul diabetului, al tulburărilor circulatorii sau al tulburărilor de ritm cardiac, precum şi atunci când intervin frisoane sau un tremor.

Se consideră ritm cardiac neregulat atunci când ritmul inimii deviază cu mai mult de 25% de la valoarea medie. Contracţia muşchiului cardiac este declanşată de semnale electrice. O tulburare a acestor semnale electrice poartă numele de aritmie. Aceasta poate fi provocată de anumite predispoziţii ale organismului, stres, înaintarea în vârstă, insomnii, epuizare etc. Numai medicul poate stabili dacă ritmul cardiac neregulat este consecinţa unei aritmii.

Tensoval-Duo-control-validare-clinica-ESH-linemed

Tulburările de ritm cardiac sunt dereglări ale secvenţei normale a bătăilor inimii.
În cazul acestora este important de determinat dacă o persoană suferă de aritmii uşoare sau severe. Acest lucru poate fi constatat doar în urma unei consultaţii medicale de specialitate. Datorită tehnologiei Korotkoff utilizate, Veroval duo control poate efectua măsurători exacte şi furniza rezultate corecte chiar şi în prezenţa diferitelor tipuri de tulburări de ritm cardiac.

Pentru o mai bună evaluare a rezultatelor, pe partea stângă a tensiometrului Veroval® duo control se afişează un indicator direct al rezultatelor sub formă de sistem semafor colorat, cu ajutorul căruia se poate interpreta mai uşor valoarea măsurată. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Societatea Internaţională pentru Hipertensiune (ISH) au stabilit următoarea clasificare a valorilor tensiunii arteriale:

clasificare-OMS-tensiune-arteriala-veroval-duo-control

Valorile permanent ridicate ale tensiunii arteriale cresc cu mult riscul de apariţie a altor probleme de sănătate. Consecinţele asupra organismului, cum sunt infarctul miocardic, accidentele vasculare cerebrale şi leziuni ale organelor, se numără printre cele mai frecvente cauze de mortalitate în întreaga lume. Prin urmare, controlul zilnic al tensiunii arteriale reprezintă o măsură importantă prin care vă puteţi proteja de aceste riscuri. În special atunci când apar frecvent valori crescute sau la limită ale tensiunii arteriale (conform informaţiilor din tabelul de mai sus), trebuie să le discutaţi neapărat cu medicul dvs.
(Cu ajutorul software-ului Veroval® medi.connect, puteţi să îi comunicaţi foarte uşor medicului valorile înregistrate, prin e-mail sau în format imprimat – consultaţi capitolul 7, „Transferul valorilor măsurate în Veroval® medi.connect”). Medicul dvs. va lua măsurile adecvate.


Cele 10 reguli de aur pentru măsurarea tensiunii arteriale
Măsurarea tensiunii arteriale este influenţată de mai mulţi factori. Aceste zece reguli generale vă ajută să efectuaţi corect măsurarea.


10-reguli-aur-pentru-masurarea-tensiunii-arteriale
 

Doar atunci când dispozitivul Veroval® duo control nu detectează o mişcare sesizabilă a corpului în timpul măsurării, de exemplu, o mişcare a mâinii, a braţului sau a trunchiului, pe ecran apare simbolul de Măsurare OK/ controlul poziţiei manşetei / simbol de confirmare a poziţiei de repaus. Dacă simbolul de confirmare a poziţiei de repaus nu apare, este posibil ca valorile măsurate să fie influenţate de mişcarea corpului. De aceea, respectaţi cele 10 reguli de aur

Simbolul „Măsurare OK” apare complet pe ecran numai dacă manşeta este aplicată suficient de strâns şi, în acelaşi timp, dacă dispozitivul nu detectează nicio mişcare sesizabilă a corpului în timpul măsurării.

Dacă pe ecran apar simbolurile de temperatura, temperatura ambientală a fost prea ridicată sau prea scăzută în timpul măsurării, ceea ce poate genera valori anormale ale tensiunii arteriale. În acest caz, respectaţi cele 10 reguli de aur şi repetaţi măsurarea în condiţii de temperatură mai apropiate de nivelul optim.

Dacă în partea de jos a ecranului se vede simbolul de ritm cardiac neregulat, înseamnă că dispozitivul a constatat în timpul măsurării un ritm cardiac neregulat, respectiv o aritmie. Este posibil, însă, ca măsurarea să fi fost afectată de mişcările corpului sau de vorbit. În acest caz, se recomandă să repetaţi măsurarea. Dacă acest simbol apare cu regularitate atunci când vă măsuraţi tensiunea arterială, vă rugăm să vă adresaţi medicului pentru controlul ritmului cardiac.

 

Utilizarea modului vizitator
Dacă Veroval duo control este utilizat de o terţă persoană, se recomandă utilizarea modului vizitator. Cu ajutorul acestuia, măsurarea nu se salvează în niciuna dintre cele două memorii ale utilizatorilor. Astfel se evită riscul introducerii de date eronate în seria de măsurători şi modificarea valorilor medii pentru cei doi utilizatori principali ai dispozitivului.
Pentru a efectua o măsurare în modul vizitator, porniţi procesul de măsurare prin apăsarea simultană a ambelor taste de memorie.

 

Funcţia de memorare
Memoria utilizatorului

 • Tensiometrul Veroval duo control salvează până la 100 de măsurători în memoria fiecărui utilizator. Valoarea cea mai recentă este afişată întotdeauna împreună cu data şi ora pe poziţia de memorare nr. 1, toate celelalte valori mai vechi coborând cu un loc. După ocuparea tuturor poziţiilor, la memorarea unei noi valori este ştearsă valoarea cea mai veche.
 • Dispozitivul dispune de două taste de memorie, şi , cu ajutorul cărora se pot salva rezultatele măsurătorilor pentru doi utilizatori diferiţi. reprezintă valorile măsurate ale primului utilizator, iar , valorile măsurate ale celui de-al doilea utilizator. După ce măsurarea a luat sfârşit, fapt indicat printr-un semnal acustic, aveţi posibilitatea să asociaţi valoarea măsurată cu memoria unuia dintre cei doi utilizatori, prin apăsarea tastei sau . Repartizarea este posibilă atâta timp cât valorile sunt afişate pe ecran. Dacă nu se face o asociere anume, valoarea măsurată este salvată automat în memoria pentru valori măsurate afişată.
 • Împreună cu valorile tensiunii arteriale se salvează întotdeauna şi ora măsurării, pentru a putea determina corect media valorilor măsurate dimineaţa, respectiv seara. Ora salvată pe dispozitiv trebuie să corespundă,aşadar, orei efective


Veroval duo control dispune de următoarele memorii pentru valori măsurate (conform directivelor ESH):

 • fiecare valoare individuală măsurată
 • valoarea medie a tuturor valorilor măsurate ale tensiunii arteriale, pentru fiecare utilizator în parte
 • valoarea medie a valorilor măsurate dimineaţa
 • valoarea medie a valorilor măsurate seara

Veroval duo control respectă recomandările Societăţii Europene de Hipertensiune (European Society of Hypertension, ESH) şi diferenţiază valorile măsurate dimineaţa de cele măsurate seara. Această deosebire este importantă din punct de vedere medical, deoarece tensiunea arterială se modifică în cursul unei zile. Având această informaţie, medicul dumneavoastră poate determina cu mai multă precizie tratamentul corespunzător.

 • Dacă la una din măsurători s-a constatat un ritm cardiac neregulat, respectiv o aritmie, această informaţie va fi salvată, de asemenea, şi afişată în momentul apelării valorilor măsurate, împreună cu valoarea tensiunii arteriale sistolice şi a celei diastolice, valoarea pulsului, ora şi data.
 • De asemenea, împreună cu valorile măsurate individuale se salvează simbolurile de temperatura si masurare OK / simbol de confirmare pozitie repaus daca acestea au fost afişate şi în timpul măsurării.

Transferul valorilor masurate in Veroval® medi.connect 
Descarcati software-ul Veroval® medi.connect de pe site-ul web www. veroval.ro. Acesta se potriveste cu orice PC pe care ruleaza unul dintre sistemele de operare Windows 7, 8 sau 10 – atata timp cat acesta este acceptat ofi cial de Microsoft.
Porniţi programul şi conectaţi tensiometrul Veroval® duo control la PC, prin intermediul cablului USB furnizat. Urmaţi indicaţiile din software-ul Veroval® medi.connect.

Două semnale acustice scurte semnalează conexiunea prin USB. Pe ecranul tensiometrului se afişează „PC ” atâta timp cât tensiometrul Veroval® duo control este conectat prin cablul USB la PC.

veroval-Medi-connect

veroval-Medi-connect-transfer-date

veroval-Medi-connect-transfer-date-cantar

veroval-Medi-connect-platforma-transfer-dateDate tehnice

 • Descrierea produsului: Tensiometru automat pentru braţ
 • Model: Veroval® duo control
 • Procedeu de măsurare: Korotkoff şi oscilometric
 • Domeniu de afişare: 0–300 mmHg
 • Domeniu de măsurare: valoare sistolică (SYS): 50–250 mmHg, valoare diastolică (DIA): 40–180 mmHg, puls: 30–199 bătăi/minut
 • Unitatea de afişare: 1 mmHg
 • Acurateţea tehnică a măsurării: presiune în manşetă: ± 3 mmHg, puls: ± 5 % din frecvenţa afişată a pulsului
 • Acurateţea clinică a măsurării: corespunde cerinţelor DIN EN 1060-4 şi DIN EN ISO 81060-2; metodei de validare Korotkoff: faza I (SYS), faza II (DIA)
 • Tip de funcţionare: funcţionare de durată
 • Tensiune nominală: 6 V c.c.
 • Alimentare cu energie: 4 × baterie alcalină mangan-mignon (AA/LR06) de 1,5 V sau opţional adaptor pentru priză Veroval
 • Capacitatea bateriilor: cca 950 de măsurări
 • Protecţie împotriva electrocutării: dispozitiv medical electronic cu sursă de alimentare internă (la utilizarea exclusivă a bateriilor); componentă aplicată: tip BF= dispozitiv electronic medical clasa II (la utilizarea adaptorului pentru priză Veroval)
 • Protecţie împotriva pătrunderii apei sau a materialelor solide: IP20 (fără protecţie la umiditate, protejat împotriva corpurilor străine ≥ 12,5 mm)
 • Presiune de umflare: min. 140 mmHg
 • Tehnologia Comfort Air: Presiune de umflare individuală, dependentă de tensiunea sistolică +30 mmHg
 • Oprire automată: la 3 minute după sfârşitul măsurării, respectiv după setarea datei/orei; altfel, 30 sec. (fără oprire în timpul conexiunii prin USB)
 • Valvă de eliminare a presiunii: valvă liniară cu control electronic
 • Capacitate de memorare: 2 x 100 de măsurări cu valoare medie a tuturor măsurătorilor şi valoare medie pentru măsurători efectuate dimineaţa/seara, în ultimele 7 zile
 • Condiţii de utilizare: Temperatură ambientală: +10 °C până la +40 °C, umiditate relativă a aerului: 15 – 85 %, fără condens, presiunea aerului: 700 hPa –1060 hPa
 • Condiţii de depozitare/ transport: Temperatură ambientală: –20 °C până la +50 °C, umiditate relativă a aerului: 15 – 85 %, fără condens
 • Număr de serie (SN): în compartimentul pentru baterii
 • Durată de utilizare (timp de funcţionare): 5 ani
 • Interfaţă pentru conectare la PC: Cu ajutorul cablului USB şi al software-ului Veroval medi.connect este posibilă citirea valorilor măsurate din memorie şi afişarea grafică a valorilor măsurate pe PC.
 • Standarde respectate: DIN EN IEC 60601-1; DIN EN IEC 60601-1-2


Cerinţe legale şi norme valabile

 • Tensiometrul Veroval duo control corespunde reglementărilor europene care stau la baza Directivei 93/42/CEE privind dispozitivele medicale şi poartă marcajul CE.
 • Dispozitivul corespunde, printre altele, prevederilor standardului european EN 1060: Tensiometre non-invazive – Partea 1: Cerinţe generale şi Partea a 3-a: Cerinţe suplimentare pentru sisteme electromecanice de măsurare a tensiunii arteriale, precum şi standardului EN 80601-2-30.
 • Verificarea clinică a acurateţei de măsurare a fost efectuată conform EN 1060- 4 şi EN 81060-2. Sunt îndeplinite şi cerinţele protocolului de testare ANSI/ AAMI SP10-1992.
 • Dincolo de cerinţele legale, dispozitivul a fost validat clinic conform protocolului ESH-IP2 al Societăţii Europene de Hipertensiune (ESH), conform protocolului Societăţii Britanice de Hipertensiune (BHS) şi protocolului Ligii Germane de Hipertensiune (DHL).

Veroval_Duo_Control_cutie-tensiometru

Conținutul ambalajului:

 • Tensiometru
 • Manşetă pentru braţ
 • 4 x baterii AA de 1,5 V
 • Cablu USB
 • Etui / husa protectie
 • Instrucţiuni de utilizare in limba romana
 • Certificat de garanţie

 

Producator: Hartmann

Garantie: 5 ani

Tensiometru de brat Veroval duo control, 4 validari clinice, 5 ani garantie, cablu USB transfer date

Scrieţi comentariul
Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Tensiometru Veroval duo control - de brat, 4 validari clinice, 5 ani garantie, transfer date
Click pentru mărire
Tensiometru Veroval duo control - de brat, 4 validari clinice, 5 ani garantie, transfer date
Click pentru mărire
Tensiometru Veroval duo control - de brat, 4 validari clinice, 5 ani garantie, transfer date
Click pentru mărire
Tensiometru Veroval duo control - de brat, 4 validari clinice, 5 ani garantie, transfer date
Click pentru mărire
Inchide definitiv Advert Special Offer