Producători
 
Coşul meu
0 obiecte
 
 • Analizoare corporale

 • Aparate aerosoli

 • Tensiometre Digitale

 • Filtre Brita Maxtra+

 • Toalete portabile PortaPotti Thetford

Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+

Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+
Click pentru mărire
Preţ: 179 RON
Stoc: in stoc
Model: 2110-4
Producător: Brita
Rating Mediu: Fără Rating

Opţiuni Disponibile:
Optiune filtre:

Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+

 

BRITA - un simbol al calităţii şi al savoarei!

 

 

BRITA-Marella-Cool-Cana-filtranta-apa-4-filtre-Brita-Maxtra-linemed

 

Cana-filtranta-apa-BRITA-Marella-Cool

Cana-filtranta-apa-BRITA-Marella-Cool-4-filtre-Brita-Maxtra-cutie

Ambalajul produsului poate diferi fata de cel din imagine!

 

 

Garanţia calităţii BRITA

Produsele BRITA respectă cele mai înalte standarde de calitate. Cartușele filtrante BRITA sunt sterilizate cu abur.
Un institut independent atestă că filtrele de apă BRITA, precum și cartușele sunt conforme standardelor de calitate alimentară.

cana-Brita-Marella-XL

Cana-filtranta-BRITA-Marella-Cool-3-filtre-Brita-Maxtra+

apa-filtrata-nefiltrata-cana-filtranta-apa

Inlocuirea cartusului filtrant MAXTRA+

Pentru obtinerea unor rezultate optime de fiecare data, recomandam inlocuirea cartusului MAXTRA+  la fiecare 4 saptamani sau la 150 l de apa filtrata. Dupa expirarea termenului recomandat, detasati capacul canii filtrante, scoateti palnia cu grija, apoi, cuprinzand de o parte si de alta cartusul, trageti-l in sus.
Noua forma ergonomica a cartuselor MAXTRA+ permite inlaturarea si inlocuirea lor cu usurinta.

caracteristici-Filtru-BRITA-Maxtra+

 

Comparativ cu versiunile anterioare ale cartuselor BRITA, MAXTRA+ dispune de o sita de filtrare cu 25% mai fina si mai eficienta si de o suprafata totala de filtrare cu 30% mai mare; apa de la robinet va fi trecuta in prima faza printr-o sita mai mare pentru o prima purificare, retinand mai intai particulele grosiere, iar la final va fi filtrata din nou, trecand printr-o sita mult mai fina.

Noua formula a particulelor de carbune activ "Micro Carbon", mai mici si mai rotunde decat cele folosite anterior, inlatura mai eficient si mai rapid impuritatile organice care afecteaza gustul si mirosul. In acelasi timp, rasina de schimbare de ioni  elimina calcarul si reduce rapid metalele precum cuprul si plumbul. Rezultatele performante ale canilor BRITA si gustul impecabil al apei filtrate se datoreaza in principal acestor particule.

Carbunele activ, obtinut din coaja de nuca de cocos, acum prezent sub o forma si mai compacta decat in versiunile anterioare ale cartuselor de filtrare, poate filtra mai eficient o cantitate mai mare de apa. Micro-porii particulelor de carbune capteaza substantele nedorite, facand fata chiar si in lupta contra pesticidelor.

 

Dovada eficientei cartuselor MAXTRA+?
Intreg procesul de filtrare, cat si calitatea produselor BRITA sunt testate atat in laboratoarele proprii, cat si de organizatii precum faimoasa TÜV SÜD, care a atestat faptul ca produsele BRITA corespund normelor europene din industria alimentara.
Utilizarea cartuselor MAXTRA+ este recomandata chiar si de Academia Britanica de Ceai, fiind dovedit faptul ca aroma ceiului si a cafelei preparate cu apa filtrata cu MAXTRA+ este intensificata.

Cum se desfasoara, efectiv, procesul de purificare a apei?
Simplu! Printr-un proces relativ rapid (in aprox. 1 minut), dar deloc superficial, care pare floare la ureche datorita celor 4 componente de baza ale cartusului MAXTRA+.

 • 1. Cea dintai sita opreste patrunderea impuritatilor;
 • 2. Particulele "Micro Carbon" rezultate din nuca de cocos elimina clorul si alte substante organice care pot afecta gustul si mirosul bauturii;
 • 3. Rasina de schimbare de ioni  retine metalele si impiedica depunerea calcarului.
 • 4. Apa este trecuta, pentru o ultima filtrare, printr-o sita mai fina ce retine chiar si cele mai fine particule nedorite.
 • 5. Apa este gata sa fie consumata!


Cum pregătesc filtrul MAXTRA+ pentru utilizare?

 • Umple cu apă un vas sau o carafă.
 • Scufundă filtrul în apă și agită-l stânga-dreapta pentru aproximativ 1 minut. Așa te asiguri că elimini tot aerul dintre granulele filtrante.
 • Montează filtrul în carafa BRITA.
 • Filtrează, apoi aruncă primii 2 litri de apă.
 • Gata! Filtrul tău poate fi folosit.

Cana-filtranta-apa-BRITA-Marella-Cool-4-filtre-Brita-Maxtra-detaliu


Caracteristicile canii filtrante

 • Capacitate apă filtrată – 1.4 litri, capacitate totală – 2.4 litri
 • Capac cu clapeta pentru umplere
 • Design modern, proaspat
 • Baza anti-alunecare
 • Maner ergonomic
 • Indicator electronic pentru reamintirea schimbarii filtrului Maxtra la fiecare 4 saptamani
 • Design slim pentru usa frigiderului, capac automat pentru umplerea usoara cu apa
 • Tehnologie: Maxtra+
 • NOU: Compatibil cu Maxtra+ – Noul CARTUŞ BRITA cu filtrare în 4 etape pentru reducerea concentraţiei de calcar
 • Capacul poate fi spalat in masina de spalat vase cu exceptia indicatorului electronic (temperatura maxima 50oC)

 

Ce se filtrează?
Cărbunele absoarbe clorul, pesticidele şi poluanţii organici, îmbunătăţeşte gustul şi elimină mirosurile şi culoarea. Cărbunele conţine de asemenea un inhibitor care previne înmulţirea bacteriilor. Răşina schimbătoare de ioni înlătură duritatea temporară care provoacă depuneri de calcar şi reduce semnificativ nivelul metalelor, cuprul şi plumbul.
Vă veţi bucura de apă mai curată, mai limpede și mai gustoasă pentru băuturi fierbinţi și reci, precum și pentru mâncăruri delicioase. Cartușul BRITA reduce calcarul. De aceea, în aparatele dvs. electrocasnice se va depune mai puţin calcar.

Tehnologii

Tehnologia MAXTRA foloseste MicroporeFilter si ProtectFilter, tehnologii care reduc cantitatea de clor, calcar, reduc duritatea apei si absorb metalele grele (plumb, cupru). Flow Control asigura filtrarea perfecta a apei in scurt timp.

Intrebari / Raspunsuri
1.    Î: Am auzit că apa filtrată BRITA este bună pentru plantele de apartament şi face florile tăiate din vaze să dureze mai mult. Este adevărat?
R: Da, plantele şi florile au nevoie de apă pentru a supravieţui, dar duritatea temporară poate provoca blocarea celulelor plantelor responsabile cu transportul apei. Filtrul BRITA reduce duritatea temporară, iar efectul se traduce în plante de apartament mai viguroase şi o durată mai mare a florilor tăiate.

2.    Î: Apa filtrată este adecvată folosirii în fierul de călcat?
R: Este de preferat utilizarea apei filtrate BRITA pentru fierul de călcat în locul celei de la robinet. Totuşi pentru multe aparate, se recomandă, pentru o performanţă optimă, apa demineralizată. Apa filtrată este ideală pentru aparatele cu baza din oţel cromat. Clienţii care au dubii faţă de tipul de aparat pe care îl posedă trebuie să consulte manualul de instrucţiuni sau fabricantul

3.    Î: Apa filtrată este aceeaşi cu apa distilată?
R: Filtrul de apă BRITA inlătură din apa de la robinet substanţele care îi afecteză gustul, mirosul şi aspectul şi deci realizează doar o demineralizare parţială. Apa distilată este demineralizată complet şi de aceea apa filtrată nu poate fi utilizată în locul ei, de exemplu la acumulatorii auto.

4.    Î: Apa filtrată este bună pentru sugari? / Pot folosi apa filtrată BRITA pentru prepararea hranei sugarilor?
R: Da. Sugarii beneficiază şi ei de avantajele oferite de apa filtrată, de exemplu reducerea conţinutului de metale grele, cum ar fi plumbul şi cuprul. Indiferent de aceasta, trebuie subliniat încă o dată că apa de băut trebuie fiartă atunci cînd este utilizată pentru prepararea hranei sugarilor. Recomandarea se aplică şi în cazul apei filtrate.

5.    Î: Beau destulă apă?
R: A bea multă apă este foarte important pentru sănătate. Cercetările medicale arată că mulţi dintre noi suntem deshidrataţi, doar o zecime din populaţie consumînd cantitatea de apă recomandată. Se poate trăi săptămîni întregi fără mîncare, dar fără apă se moare în cîteva zile.

6.    Î: Care este cauza formării peliculei de la suprafaţa ceaiului preparat cu apă de la robinet şi ce provoacă inelele şi petele care rămân pe interiorul cănii?
R: Acestea se datorează durităţii apei, provocate de prezenţa carbonaţilor care se transformă în cretă atunci cînd apa este fiartă. Creta absoarbe extractele de ceai, modificînd culoarea, provocînd depunerile cu aspect neplăcut şi determinînd un gust amar. Toate acestea dispar atunci cînd cartuşul BRITA decarbonizează apa...ceaiul este clar, aroma puternică, iar inelele şi petele din interiorul cănii dispar.

7.    Î: Care este diferenţa dintre răşina schimbătoare de cationi şi cea schimbătoare de anioni? 

R: Răşinile schimbătoare de ioni sunt de două feluri, răşini schimbătoare de cationi şi răşini schimbătoare de anioni. Cartuşul filtrant BRITA este umplut cu răşină schimbătoare de cationi. Aceasta înlocuieşte ionii încărcaţi pozitiv, cum ar fi calciu, magneziu, plumb, cupru cu ioni de hidrogen încărcaţi pozitiv. Răşinile schimbătoare de anioni înlocuiesc ionii încărcaţi negativ din apa de la robinet (de exemplu nitraţi, sulfaţi şi fosfaţi) cu ioni încărcaţi negativ de clor sau hidroxid. Acestea se folosesc în principal ca filtre pentru nitraţi.

8.    Î: Care este diferenţa dintre un dedurizator şi un filtru de apă?
R: Substanţele care dedurizează apa se introduc de regulă în sistemul principal de alimentare cu apă şi sunt folosite pentru înlăturarea temporară a durităţii apei pentru a preveni depunerile de calcar pe aparatura electrocasnică cum ar fi maşinile de spălat. Aceste substanţe utilizează o formă de răşină schimbătoare de ioni care este regenerată utilizînd sarea comună (clorură de sodiu). În acest fel ionii de calciu sunt înlocuiţi cu ioni de sodiu, deci conţinutul de sodiu al apei este crescut. Datorită conţinutului crescut de sodiu acest tip de apă dedurizată nu este recomandată pentru băut sau gătit. Se recomandă instalarea unui robinet separat cu apă netratată.

9.    Î: Care este scopul folosirii unei răşini schimbătoare de ioni?
R: Răşinile schimbătoare de ioni sunt răşini artificiale insolubile, fabricate sintetic, folosite în formă granulară. Ele pot reţine anumiţi ioni din apa de la robinet şi eliberează o cantitate echivalentă de alţi ioni în apa filtrată. Obiectivul este înlocuirea ionilor nedoriţi, cum ar fi plumb sau cupru cu ioni de hidrogen.

10.    Î: Care sunt avantajele folosirii cărbunelui activ?
R: Cărbunele activ înlătură substanţele care afectează gustul, cum ar fi clorul şi compuşii clorinaţi. Cărbunele activ are o structură extrem de poroasă şi deci o suprafaţă foarte mare. Cînd intră în contact cu apa, se poate observa formarea unor bule de aer indicînd umplerea lentă a porilor cu apă.

11.    Î: Cartuşele filtrante BRITA înlătură toate mineralele din apa de băut?
R: Cartuşul filtrant BRITA înlătură doar parţial duritatea apei de băut. Această parte este duritatea temporară, care provoacă depuneri de calcar în timpul gătitului. El nu înlătură toate mineralele din apă. El reduce concentraţia de calciu şi magneziu utilizînd răşini schimbătoare de ioni pozitivi, dar aceste substanţe nu sunt complet înlăturate, aşa cum se intîmplă, de exemplu, în sistemele de desalinizare sau uzinele industriale care folosesc procese de osmoză inversă sau de distilare.

cana-filtrare-apa-Brita-Marella-XL

12.    Î: Ce conţine cartuşul filtrant BRITA?
R: Cartuşul filtrant original BRITA conţine un amestec testat şi verificat de raşină schimbătoare de ioni şi cărbune activ.

13.    Î: Ce este duritatea apei şi de ce este important să fie redusă?
R: Duritatea globală a apei se compune din duritate permanentă şi duritate temporară. Duritatea permanentă (datorată sulfaţilor şi cloraţilor de calciu şi magneziu) nu influenţează gustul apei sau funcţionarea aparaturii electrocasnice. Duritatea temporară (datorată carbonaţilor hidrogenaţi de calciu şi magneziu) afectează în mod deosebit gustul mîncării şi al băuturilor preparate cu apă fierbinte. Duritatea temporară este cea care provoacă depunerile de calciu pe aparatura electrocasnică care încălzeşte apa. Nu este mai puţin important şi faptul că plantele şi florile de apartament cresc mai bine cu apă decarbonizată. Cartuşul filtrant BRITA reduce duritatea temporară a apei potabile. Rezultatele acestei reduceri sunt: un gust mai bun al apei, al băuturilor reci sau calde şi al mîncării preparate cu apă filtrată şi mai puţine depuneri de calcar pe aparatele electrocasnice.Testul ceaiului efectuat de peste 30 de ani, demonstrează convingător sesizarea de către clienţi a diferenţei semnificative dintre aspectul şi gustul ceaiului preparat cu apa filtrată BRITA şi cele ale ceaiului preparat cu apă nefiltrată. Această diferenţă este mult mai pronunţată în regiunile cu apă dură decit în cele cu apă moale.

Î: Cum funcţionează un cartuş filtrant?
R: Cartuşele filtrante BRITA conţin o combinaţie de răşină schimbătoare de ioni şi cărbune activ. Cărbunele activ absoarbe clorul, pesticidele şi poluanţii organici, îmbunătăţeşte gustul şi elimină mirosurile şi substanţele colorante. De asemenea conţine un inhibitor care previne înmulţirea bacteriilor. Raşina schimbătoare de ioni înlătură duritatea temporară care provoacă depuneri de calciu; de asemenea reduce semnificativ conţinutul de metale cum ar fi cuprul şi plumbul.

Î: Cum menţine BRITA cartuşele sigure bacteriologic?
R: Argintul este recunoscut de foarte mult timp pentru proprietăţile sale bactericide şi de aceea cărbunele activ utilizat în cartuşele filtrante BRITA are un tratament special cu argint (denumit tratament bacteriostatic) care inhibă inmulţirea bacteriilor în cartuşul filtrant pe toată perioada de utilizare, el rămînînd igienic şi sigur.Totuşi în cazul neutilizarii apei filtrate mai mult de 48 de ore, este de bun simţ înlocuirea apei stătute.

cana-filtrare-apa-brita-marella-xl-linemed

Î: Dacă apa filtrată BRITA rămîne în contact cu cartuşul filtrant pentru o perioadă mai lungă de timp există riscul eliberării impurităţilor reţinute de cartuş în apa filtrată?
R: Nu... acest lucru nu se poate întîmpla...pasul cheie pentru prevenirea unei asemenea situaţii este procesul denumit ABSORBŢIE INTERNĂ. Mai întîi impurităţile sunt reţinute la suprafaţa patului filtrant (aderă la suprafaţa particulelor de carbon), apoi, în următoarele cîteva ore, sunt absorbite definitiv în interiorul patului filtrant prevenindu-se astfel reintrarea lor în apă.

Î: De ce am nevoie de un filtru de apă BRITA?
R: Apa potabilă de la robinet poate conţine substanţe care îi afectează gustul şi aspectul. Cana filtrantă BRITA utilizează cartuşe filtrante înlocuibile care reduc aceste substanţe, îmbunătăţind astfel gustul şi aspectul apei potabile de la robinet, atît pentru băut cît şi pentru gătit. Rezultatele a peste 30 de ani de cercetări şi dezvoltare se regăsesc în gama de filtre de apă de uz casnic BRITA şi în cartuşele filtrante BRITA, proiectate pentru o filtrare mai bună şi mai îndelungată. Apa filtrată BRITA va însemna pentru dumneavoastră şi familia dumneavoastră o apă de băut curată, limpede şi cu un gust proaspăt:

 • Asigură un gust mai bun pentru băuturile reci, ceai şi cafea.
 • Poate îmbunătăţii aspectul şi textura alimentelor preparate cu apă filtrată.
 • Vă protejează aparatele electrocasnice împotriva depunerilor de calcar.
 • Vă costă mult mai puţin decît apa îmbuteliată
 • Este preferată de către familiile care deţin animale de companie, care ar putea fi sensibile la clorul din apa de la robinet.
 • Ajută la creşterea mai rapidă a plantelor de apartament iar florile din glastre durează mai mult.
 • Impurităţile care afectează gustul, mirosul şi aspectul apei de la robinetul dumneavoastră includ:
 • Sedimente: Acestea sunt particule anorganice sau vegetaţii naturale. Sedimentele pot provoca depuneri pe conducte, un gust şi miros neplăcut al apei.
 • Duritatea apei: Apa dură conţine minerale cum ar fi magneziul şi calciul. Aceste 2 elemente determină în timp depuneri de calcar pe aparatura de încălzire sau fierbere a apei. De asemenea determină un gust neplăcut al apei şi formarea unei pelicule neplăcute pe suprafaţa cafelei şi ceaiului dumneavoastră


Î: De ce ceaiul, cafeaua şi sucurile preparate cu apă filtrată au un gust mai bun?
R: Apa este un solvent natural foarte bun şi ajută la punerea în valoare a aromei cafelei şi ceaiului. Nivelul durităţii temporare a apei (calcarul) afectează solubilitatea aromelor în ceai şi cafea. Cu cît este mai mare este proporţia de calcar în apă, cu atît mai mică este solubilitatea aromelor. Cu cît conţinutul de calcar în apa potabilă este mai scăzut, cu atît aroma ceaiului şi cafelei este mai mai bună, ceea ce este valabil şi în cazul mîncării gătite.

Î: De ce se adaugă clor apei de la robinet?
R: Uzinele de tratare a apei adaugă clor la P.D.I. (punctul de intrare) pentru a înlătura germenii şi bacteriile şi pentru a se asigura că aceştia nu vor reapare pe parcursul transportului apei prin kilometri de conducte pînă la robinetul dumneavoastră, P.D.U. (punctul de utilizare). Deşi cantitatea de clor adăugată este controlată şi nu este considerată periculoasă, ea afectează gustul şi mirosul apei şi în plus există riscul de a se combina cu substanţe organice şi de a forma hidrocarburi clorinate care ar putea determina probleme de sănătate. Carbonul activ al filtrului reduce clorul din apa in proportie de aproape 99%.

Î: După ce cartuşul filtrant BRITA reţine poluanţii, există riscul reeliberării lor, într-o concentraţie superioară, în apa filtrată?
R: Aşa numitul efect cromatografic - în materie de filtrare - este un proces în care un filtru reţine iniţial impurităţile din lichidul filtrat, dar apoi, după o periodă oarecare de timp, le eliberează în lichidul filtrat. Consecinţa acestui fenomen este că poate să apară o concentraţie de impurităţi mai mare în lichidul filtrat decît în cel iniţial. În ceea ce priveşte cartuşele filtrante BRITA, eliberarea poluanţilor odată absorbiţi, cum ar fi plumbul, nu a fost niciodată detectată, atît în cursul testelor desfăşurate în laboratoarele BRITA, cît şi în cursul celor efectuate în laboratoarele unor reputate institute independente, de exemplu NSF ( Fundaţia Naţională Sanitară ) din SUA. În cursul acestor teste, capacitatea de filtrare nominală a fost depăşită de două, trei ori, fără a fi detectată vreo eliberare a poluanţilor odată absorbiţi.

cana-filtrare-apa-brita-marella

Î: Înlăturarea durităţii temporare afectează nivelul de calciu din apă?
R: Da, dar în special sub forma reducerii durităţii temporare sau a depunerilor de calcar, care nu reprezintă o sursă adecvată de calciu alimentar. Acest lucru nu va avea un efect semnificativ asupra conţinutului de calciu al apei pentru persoanele cu o dietă normală.
 


De ce este mai bun gustul ceaiului, cafelei şi băuturilor preparate cu apă filtrată?
Apa este un foarte bun solvent natural şi ajută la punerea în valoare a aromei cafelei şi ceaiului. Prezenţa şi mărimea durităţii temporare (calcar) în apă afectează solubilitatea substanţelor aromatice, de exemplu în cazul ceaiului şi cafelei. Cu cît cantitatea de calcar din apă este mai mare, cu atît capacitatea de dizolvare este mai mică. În cazul apei de băut cu un conţinut scăzut de calcar, aroma ceaiului şi cafelei este mai puternică, lucru valabil şi în cazul mîncării gătite.


 

Produsele au fost testate si avizate corespunzator exigentelor Directivelor Europene.

Nu filtrati decat apa potabila cu temperatura intre 1-50oC.

Pentru performanta maxima schimbati cartusul in fiecare luna.

 

Producator: Brita

Garantie: 1 an

Cana filtranta Brita

Scrieţi comentariul
Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+
Click pentru mărire
Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+
Click pentru mărire
Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+
Click pentru mărire
Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+
Click pentru mărire
Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+
Click pentru mărire
Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+
Click pentru mărire
Cana filtranta apa BRITA Marella Cool - albastra, Starter Pack, cu 4 filtre Brita Maxtra+
Click pentru mărire
Inchide definitiv Advert Special Offer