Producători
 
Coşul meu
0 obiecte
 
 • Analizoare corporale

 • Aparate aerosoli

 • Tensiometre Digitale

Tensiometru digital de brat OMRON i-C10 automat cu tehnologie INTELLISENSE™, validat clinic, hipertensiune matinala, manseta COMFORT

Tensiometru digital de brat OMRON i-C10 automat cu tehnologie INTELLISENSE™, validat clinic, hipertensiune matinala, manseta COMFORT
Click pentru mărire
Preţ: 360 RON
Stoc: in stoc
Model: HEM-7070-E
Producător: Omron
Rating Mediu: 5 din 5 Stele!

Opţiuni Disponibile:
Optiune adaptor priza:

Tensiometru digital de brat OMRON i-C10 automat cu tehnologie INTELLISENSE™

 

Avantaje

OMRON i-C10 este un tensiometru complet automat, care funcţionează pe principiul de măsurare oscilometric. Acesta măsoară simplu şi rapid tensiunea arterială şi pulsul. Pentru a asigura o umflare controlată şi, în acelaşi timp, comodă, fără a fi necesare presetarea presiunii sau repetarea umflării manşetei, acest dispozitiv utilizează tehnologia avansată „Intellisense“ de la Omron.
Monitorul stochează rezultatele măsurătorilor pentru două persoane şi calculează valori medii pentru dimineaţă şi seară. Modul automat permite trei măsurători consecutive, cu intervale cronometrate, pentru a obţine o valoare medie.


Tabel comparativ cu tensiometrele de brat Omron

tabel comparativ

Tensiometru-digital-brat-OMRON-i-C10-automat-tehnologie-INTELLISENSE-depozitare5

2-utilizatoriOmron-inchidere-corecta-manseta

 

Tensiometru-digital-brat-OMRON-i-C10-automat-tehnologie-INTELLISENSE-caracteristici

 

 • Tensiometru de braţ complet automat, cu tehnologie Intellisense încorporată, ce oferă o măsurare corectă şi rapidă a presiunii arteriale.
 • Aparat validat clinic - precizie şi repetabilitate deosebite, demonstrate prin testări independent efectuate de institute specializate şi medici acreditaţi (International Protocol & BHS)
 • Funcţie de monitorizare a hipertensiunii arteriale matinale şi de avertizare în cazul existenţei acesteia.
 • Funcţie specială "mod automat" prin care efectuează 3 măsurători consecutive - conform recomandărilor Ligii Mondiale de Hipertensiune (WHL).
 • Funcţie de calcul a valorilor medii pentru măsurătorile efectuate dimineaţa, seara sau în "modul automat".
 • Indicator puls neregulat (sunt afişate doar valorile neinfluenţate de acesta).
 • Memorie pentru 84 de determinări, cu data şi ora, pentru fiecare utilizator - se pot configura doi utilizatori diferiţi.
 • Manşetă Comfort, preformată (22 - 42 cm).
 • Compartiment special de depozitare a mansetei si capac care acopera atat aparatul cat si manseta pentru a le proteja impotriva prafului si murdariei
 • Afisaj LCD mare a tuturor parametrilor
 • Senzor de miscare - indica daca pacientul s-a miscat in timpul masuratorii

 

Omron-Intellisense

Despre tehnologia Intellisense

 • Ofera cea mai rapidă umflare posibilă a mansetei
 • Umfla manseta la presiune optima
 • Dezumflare optimizată (cât se poate de rapid) a mansetei

La tensiometrele cu masurare pe brat determinarea valorilor se face dupa terminarea umflarii, pe panta de coborare.      
La tensiometrele de incheietura presiunea necesara umflarii este automat detectata in timpul umflarii, dezumflarea facandu-se extrem de repede.

Beneficiile tehnologiei Intellisense

 • Scurteaza timpul de masurare
 • Determinare mai puţin dureroasă la pacientii hipertensivi
 • Ofera precizie ridicata
 • Creste durata de utilizare a mansetelor

manseta comfort cuff

 

Mod de utilizare

Descriere

Este compatibila cu urmatoarele tensiometre digitale Omron: M6, M6 Comfort, M7, M10-IT, i-C10Tehnologia Comfort Cuff 

 • O manseta potrivita este lucrul cel mai important pentru o determinare precisa.
 • Aceasta manseta se potriveste bratelor normale si groase.
 • Ideala pentru cirmcumferinta bratului de 22-42 cm.
 • Folosind aceasta manseta, aproximativ 96% dintre utilizatori vor avea sigur o manseta care li se potriveste.
 • Imbraca bratul intr-un mod confortabil. Manseta preformata ce se aplica pe brat cu o mai mare usurinta, urmand cei 3 pasi prezentati chiar pe manseta.
 • Asigura un confort sporit.

 

manseta tensiometru Omron Comfort CuffTensiometrul dumneavoastră include o caracteristică de puls neregulat. Bătăile neregulate ale inimii pot influenţa rezultatele măsurătorii. Algoritmul bătăii neregulate a inimii stabileşte automat dacă măsurătoarea se poate folosi sau dacă trebuie repetată. Dacă rezultatele măsurătorii sunt afectate de bătăile neregulate ale inimii, dar rezultatul este valabil, rezultatul apare împreună cu pictograma de bătaie neregulată a inimii. Dacă bătăile neregulate ale inimii determină invalidarea măsurării, nu apare niciun rezultat. Dacă simbolul de bătaie neregulată a inimii apare după o măsurătoare, repetaţi măsurătoarea. Dacă pictograma de bătaie neregulată a inimii apare frecvent, anunţaţi medicul.

bataie-neregulata-inima

Ce este bătaia neregulată a inimii?
O bătaie neregulată a inimii este un ritm cardiac ce variază cu mai mult de 25% faţă de ritmul cardiac mediu detectat atunci când se măsoară tensiunea sistolică şi diastolică.
Dacă se detectează un astfel de ritm neregulat de mai mult de două ori pe durata măsurătorii, apare simbolul de bătaie neregulată a inimii la afişarea rezultatelor măsurătorii.

Ce este aritmia?
O bătaie a inimii este stimulată de semnale electrice care fac inima să se contracte.
Aritimia este o afecţiune caracterizată de un ritm anormal al bătăilor inimii datorită defectelor sistemului bio-electric care dirijează bătăile inimii. Simptomele tipice sunt lipsa unor unde de puls, contracţia prematură, un puls anormal de rapid (tahicardie) sau de lent (bradicardie). Acestea pot fi cauzate de afecţiuni ale inimii, îmbătrânire,  predispoziţie fizică, stres, lipsa somnului, oboseală, etc.
Aritmia poate fi diagnosticată doar de către medic în urma unui examen special.
Faptul că apariţia simbolului de bătaie neregulată a inimii în rezultate indică o aritmie sau nu, poate fi stabilit doar prin examinare şi diagnostic de către medicul dumneavoastră.
Dacă simbolul de bătaie neregulată a inimii apare frecvent, anunţaţi medicul. Auto-diagnosticarea şi auto-tratamentul pe baza rezultatelor măsurării sunt periculoase. Asiguraţi-vă că respectaţi instrucţiunile medicului.

 

Ce este tensiunea arterială?
Presiunea arterială este o măsură a forţei cu care sângele loveşte pereţii arterelor. Presiunea sângelui din artere se modifică în mod constant pe parcursul unui ciclu cardiac.
Faza cu presiunea cea mai ridicată se numeşte Presiune sistolică; faza cu presiunea cea mai scăzută se numeşte Presiune diastolică.
Ambele citiri ale presiunii, cea sistolică şi cea diastolică, sunt necesare pentru a permite unui doctor să evalueze starea tensiunii arteriale a unui pacient.
De ce este bine să ne măsurăm tensiunea acasă?
Măsurarea de către un medic a tensiunii arteriale poate cauza teamă, ceea ce este în sine o cauză a unei tensiuni crescute. Întrucât există o multitudine de stări care afectează tensiunea arterială, o singură măsurătoare ar putea fi insuficientă pentru un diagnostic precis.
Numeroşi factori, cum ar fi activitatea fizică, starea de nelinişte sau intervalul din zi vă pot influenţa tensiunea arterială. Aşa încât este recomandabil să încercaţi să măsuraţi tensiunea arterială în acelaşi moment al zilei, pentru a obţine un indiciu clar al oricărei modificări a tensiunii arteriale. De obicei, tensiunea este scăzută dimineaţa şi
creşte în intervalul de timp de la amiază şi până seara. Este mai scăzută vara şi mai mare iarna.
Tensiunea arterială se măsoară în milimetri coloană de mercur (mmHg), iar măsurătorile se scriu cu presiunea sistolică înainte de cea diastolică de ex. o tensiune arterială scrisă 140/90 se citeşte 140 cu 90 mmHg.

fluctuatie-tensiune-arterialaClasificarea tensiunii arteriale de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Societatea Internaţională de Hipertensiune (SIH) au elaborat o clasificare a tensiunii arteriale, prezentată în această figură.
Această clasificare se bazează pe valorile tensiunii arteriale măsurate la persoane în poziţie aşezată, persoane aflate în ambulatoriu

clasificare-tensiune-arteriala-OMS


Mediile de dimineaţă şi de seară
Aparatul calculează şi afişează o medie săptămânală pentru măsurătorile efectuate dimineaţa şi seara. Aparatul stochează valorile pe 8 săptămâni ale mediilor de dimineaţă şi valorile pe 8 săptămâni ale mediilor de seară pentru fiecare utilizator (A şi B).
Mediile de dimineaţă
Mediile de dimineaţă se bazează pe prima citire medie efectuată în modul automat sau pe prima citire efectuată în modul manual.
Orele pentru măsurători trebuie să fie cuprinse între: 4:00 şi 9:59
Mediile de seară
Mediile de seară se bazează pe ultima citire medie efectuată în modul automat sau pe ultima citire efectuată în modul manual.
Orele pentru măsurători trebuie să fie cuprinse între: 19:00 şi 1:59

Simbolul pentru hipertensiunea matinală este afişat dacă media săptămânală a măsurătorilor de dimineaţă depăşeşte 135/85.

 

Poziţia corectă la măsurarea tensiunii arteriale
Puteţi măsura tensiunea arterială la mâna stângă sau la mâna dreaptă.

 • Măsurătorile trebuie efectuate într-un loc liniştit, trebuie să fiţi relaxat şi să staţi aşezat. Asiguraţi-vă că în cameră nu este prea cald sau prea frig.
 • Cu cel puţin 30 de minute înainte de a măsura tensiunea arterială, evitaţi să mâncaţi, să fumaţi sau să faceţi sport.
 • Nu vă mişcaţi şi nu vorbiţi în timpul măsurătorii.
 • Pentru a obţine rezultate precise este necesară o poziţie corectă în timpul măsurării tensiunii arteriale.
 • De asemenea, trebuie să încercaţi să măsuraţi tensiunea arterială la aceeaşi oră în fiecare zi. (Se recomandă în cadrul primei ore după trezire.)

pozitie-corecta-masurare-tensiune-arteriala

pozitie-incorecta-masurare-tensiune-arteriala

 

Specificatii tehnice
Descriere produs: Tensiometru digital complet automat
Model: OMRON i-C10 (HEM-7070-E)
Afişaj: LCD digital
Metodă de măsurare: Metoda oscilometrică

Domeniul de masurare a tensiunii:

 • Presiune: 0- 299 mmHg
 • Puls: 40-180 batai/minut.

Precizie pentru determinarea tensiunii si a pulsului:

 • Presiune: ± 3 mmHg
 • Puls: ± 5% din valoarea citita.

Umflare: Fuzzy controlată de electropompă
Dezumflare: Supapă automată de presiune
Detecţia presiunii: Senzor de presiune capacitiv
Capacitate de memorare: 84 de măsurători cu data şi ora pentru fiecare utilizator (A şi B)
Alimentare: 4 baterii „AA“ de 1,5 V sau adaptor c.a./c.c. (6 V = 4 W)
Durata de viaţă a bateriilor: Capacitatea bateriilor alcaline noi este de aproximativ 1.400 de măsurători atunci când utilizaţi aparatul de 6 ori pe zi cu 4 baterii alcaline noi.
Temperatură / Umiditate de lucru: de la +10°C la +40°C, Maximum: de la 30 la 90% umiditate relativă
Temperatură de depozitare / Umiditate / Presiune aer: de la –20°C la +60°C Maximum: de la 10 la 95% umiditate relativă 700-1.060 hPa
Greutate consolă: Aproximativ 960g fără baterii
Greutate manşetă: Aproximativ 240g
Dimensiuni exterioare: Aproximativ 249 (L) mm x 178 (l) mm x 110 (Î) mm
Dimensiuni manşetă: Aproximativ 152 mm x 600 mm
(Manşetă: circumferinţă braţ 22 până la 42 cm)

 

Tensiometru-digital-brat-OMRON-i-C10-automat-tehnologie-INTELLISENSE-tensiune-arteriala

Tensiometru-digital-brat-OMRON-i-C10-automat-tehnologie-INTELLISENSE-cutie

Conţinut pachet

 • tensiometru OMRON i-C10
 • manseta Comfort - manseta preformata
 • manual de utilizare
 • husa de protectie
 • 4 baterii alcaline de 1,5V tip AA
 • certificat de garantie
 • jurnal de consemnare zilnica a masuratorilor.

Descarca manual de utilizare

 

Producător: OMRON, Japonia.

Garanţie: 3 ani

Omron

Scrieţi comentariul
Numele dumneavoastră:


Comentariul dumneavoastră: Notă: HTML nu este interpretat!

Rating: Rău            Bun

Introduceţi codul în căsuţa de mai jos:

Tensiometru digital de brat OMRON i-C10 automat cu tehnologie INTELLISENSE™, validat clinic, hipertensiune matinala, manseta COMFORT
Click pentru mărire
Tensiometru digital de brat OMRON i-C10 automat cu tehnologie INTELLISENSE™, validat clinic, hipertensiune matinala, manseta COMFORT
Click pentru mărire
Tensiometru digital de brat OMRON i-C10 automat cu tehnologie INTELLISENSE™, validat clinic, hipertensiune matinala, manseta COMFORT
Click pentru mărire
Inchide definitiv Advert Special Offer